Visoka zmaga s 4:1 je še toliko večje presenečenje, saj so jo izbojevali proti Kopru, ki je na lestvici prvi zasledovalec vodilnega Maribora. Delo je novemu trenerju Olimpije, 36-letnemu Andreju Razdrhu, olajšal kar veliko izkušenejši kolega na koprski klopi in mojster igre na rezultat Milivoj Bračun, ker zasedbe ni prilagodil težkim razmeram: močan dež, razmočeno igrišče in hitra žoga. V moštvo je postavil kopico okornih, težkih in počasnih igralcev (Guberac, Rožič Mavrič, Hadžić, Đukić, Popović, Čovilo...), kar so veliko bolj motivirani, hitrejši, gibljivejši, živahnejši in predrznejši gostitelji izkoristili ter jih nekajkrat povsem osmešili. Koper v Ljubljani že dolgo časa ni bil tako nebogljen. Trener Olimpije Andrej Razdrh, ki je doslej treniral le mladince, je kar prekipeval od zadovoljstva in ponosa ob uspešnem debiju na prvoligaški sceni. Po šestih dneh, ko so bili vsi odgovorni v klubu v popolni ilegali, se je kot prvi predstavnik kluba prikazal pred mediji.

Kako ste s klopi videli prvo zmago Olimpije v letošnji sezoni v Stožicah?

Zaslužena zmaga. Občutki so fantastični. Največje čestitke igralcem, za katerimi je težak teden, predvsem kar se tiče javnosti, saj je bilo v tisku napisanih veliko negativnih stvari. Veliko smo delali na psihični pripravi. Uresničili so zamisli, na katerih smo delali med tednom, njihova reakcija na negativnosti je bila pozitivna. V pravem trenutku so pokazali značaj, se sprostili in pokazali, da lahko igrajo pod pritiskom. Zelo sem zadovoljen, ker sta bila pristop in želja na visoki ravni. Potrdili so, da imajo veliko nogometnega znanja. Nekaj stvari v igri še ni bilo takšnih, kot si jih želim.

Ali bo Olimpija stalno igrala po vašem modelu 4-4-2, pri čimer je najbolj všečna igra z dvema napadalcema?

Kot trener zelo rad igram z dvema napadalcema, ker si tako nevarnejši, z enim le redko. Včasih se bomo prilagodili glede na tekmeca in razmere na igrišču.

Kakšni so cilji v letošnji sezoni? Še vedno le tekmovalni uspeh ali vzgoja igralcev, da napredujejo iz tekme v tekmo?

V tej mladi ekipi je ogromno nogometnega talenta. Prvi cilj je vedno rezultat. Skušal bom združiti rezultat, mladost in nogometni razvoj. Glede na material, ki ga imam na voljo, je to možno.

V začetni enajsterici proti Kopru je bilo pet igralcev starih 21 let in mlajših. Ali je to zahteva kluba?

Cilji so bili postavljeni pred sezono. Če ekipa zmaguje, je lažje delati, vzdušje je veliko boljše. V ozadju imamo še dva do tri mlade igralce. Moj cilj je vedno prvo mesto.

Glede na moč Maribora in zaostanek devetih točk je v letošnji sezoni prvo mesto težko dosegljivo.

Glede Maribora je vsako leto enaka zgodba, s katero smo preveč obremenjeni. Zaostanek je res velik, a mi bomo šli od tekme do tekme. Želimo biti čim višje. Za nami je šele osem krogov, do konca jih je še 28, torej smo lahko tudi še prvi. Nerealno bi bilo, če bi dejal, da je cilj uvrstitev od tretjega do šestega mesta.