Vršič si je na treningu Austrie Dunaj poškodoval koleno, včerajšnji zdravniški pregled ob zboru reprezentance na Ptuju pa je pokazal, da bo moral počivati vsaj šest dni. Zato je selektor Slaviša Stojanović reprezentančni vabili poslal Janu Oblaku na Portugalsko in Etienu Velikonji v Wales.

Sinočnji zbor na Ptuju je bil okrnjen, razpoloženje pa zelo sproščeno in bojevniško. Ob napovedani uri so zaradi obveznosti v klubih prišli le J. Handanovič, Birsa, Bačinović, Kirm, Brečko, Mertelj, Vršič in Kelhar, ki so odpovedali hotelsko večerjo in si jo po tradiciji privoščili v njim ljubi restavraciji v najstarejšem slovenskem mestu. Ponoči so dopotovali še Matavž, Pečnik, Matič in Maroh. Z izjemno Šulerja, ki bo zaradi današnje tekme na Poljskem dopotoval šele jutri, bo zasedba na današnjem popoldanskem regeneracijskem treningu popolna.

Strokovno vodstvo je bilo najbolj veselo, da so nekateri igralci v zadnjih urah prestopnega roka našli nove klube. "Bilo je zelo napeto. Vesel sem, da so klubske statuse uredili tisti, ki so bili najbolj kritični. Za sedanji zbor reprezentance rešitev klubskih statusov še ni tako pomembna kot za nadaljevanje, saj bi v nasprotnem primeru do zime bolj vegetirali v sedanjih klubih," je bil zgovoren, sproščen in samozavesten selektor Slaviša Stojanović, ki je temeljito analiziral uvodna tekmeca Švico in Norveško.

Teoretični del s posnetki je pripravljen. Vsi treningi bodo namenjeni le taktiki in iskanju odgovora, kdo bo stal v golu. Obeta se oster boj za reprezentančno enico med Jasminom Handanovićem, Vidom Belcem in Janom Oblakom, ki imajo enako izhodišče, odločala pa bo forma na treningih. Na najbolj kritičnem mestu zadnjih vezistov, med katerimi v klubu ne igra le Radosavljević, ne bo delal revolucionarnih sprememb.

Ko smo Stojanovića vprašali, kakšen je recept za uspeh proti Švici, je izstrelil: "Biti moramo kompaktni, hitrejši in žogo dlje časa zadržati v svoji posesti. V primerjavi s prejšnjimi tekmami moramo dvigniti agresivnost, ko izgubimo žogo, in biti zgoščeni vseh 90 minut. Res smo postali nevarnejši iz prekinitev, a se je obenem kritično povečalo število prejetih golov iz prekinitev. Doslej smo se branili z igro mož na moža, morda gremo v pokrivanje s cono ali pa kombinacijo obeh načinov."

Ob kopici skrbi se je selektor najbolj razveselil dobre forme Tima Matavža, ki je včeraj v nizozemskem prvenstvu dosegel dva gola za PSV ob zmagi s 5:1 proti AZ. "Veseli me Timova realizacija, saj zabije domala iz vsake priložnosti. Upam, da bo tako tudi v slovenski reprezentanci. V PSV ima to prednost, da je dotok žog do njega večji kot v reprezentanci, kjer ima tudi več obrambnih nalog," je prijeten večerni klepet sklenil Stojanović.