Kljub nekaterim prihodom igralcev pa trener Sašo Filipovski še vedno ni najbolj zadovoljen s stanjem v edinem slovenskem evroligašu: "Rannikko še ni pripravljen za igro, Baynes je komaj pripotoval v Ljubljano in še ni opravil nobenega treninga z ekipo, Salin je v reprezentanci, Page še ni prišel, pričakujemo ga v roku sedmih dni, igralca na položaju tri ali štiri pa še iščemo. Na pripravah nam tako še vedno manjka pet igralcev. Vsakič, ko pride nov posameznik, je potrebno storiti dva koraka nazaj, saj mu je potrebno razlagati tisto, kar drugi že vedo. To je zamudno, a taka je realnost."

Filipovski je zadovoljen z delom mladih slovenskih reprezentantov Klemna Prepeliča, Alena Omića in Luke Rupnika, ki se je kot zadnji od trojice pridružil pripravam zmajev, s klubom pa uradno še ni podpisal pogodbe. "To je edini obetavni material v Sloveniji. Ali so pravi ali ne, bo veliko odvisno tudi od njih samih. Veseli me, da so Prepelič, Omić in Rupnik pri nas," pravi strateg Ljubljančanov, ki mu delo z mladimi talenti predstavlja velik izziv. "Omenjena trojica je naredila pravi korak. Igrali so v manjših klubih in sedaj prišli v večjega. Čaka jih dokazovanje in borba v evroligi. Čast mi je, da delam z njimi in čutim odgovornost, da jih s svojim delom oblikujem v vrhunske posameznike, ki lahko veliko dajo Olimpiji in tudi slovenski reprezentanci."

Od vsega Filipovskega najbolj skrbi, kako bo uspel v izredno kratkem obdobju kompletno moštvo pripraviti na izredno naporno sezono: "Idealno bi bilo, da se moštvo skupaj pripravlja dva meseca. V treh tednih ali manj bo potrebno igralce fizično, psihično in taktično pripraviti na sezono, obenem pa bodo morali odigrati še okoli dvanajst do petnajst pripravljalnih obračunov. Položaju se je potrebno maksimalno prilagajati. Upam, da bomo pri tem uspešni."