Kapetan Kataloncev si je na nedeljski prvenstveni tekmi proti Osasuni zlomil ličnico, zato so bile prve napovedi glede njegovega nastopa na današnji tekmi precej črnoglede. A kot kaže, je steber Barcelonine obrambe nared, saj je od zdravniške službe dobil zeleno luč, da lahko nastopi z zaščitno masko.

Za nekoliko bolj vraževerne navijače Barcelone je to vsekakor izvrstna novica, saj Blaugrana s Puyolom v začetni postavi proti aktualnemu španskemu prvaku ni izgubila že vse od 7. maja 2008, ko je beli balet slavil s 4:1. Vse odtlej je Barclona s Puyolom proti galaktikom odigrala šest tekem in vpisala pet zmag in en remi, ugotavljajo pri španskem športnem časniku Marca.

Računa Mourinho tudi na Modrića?

V taboru Reala pa je za veliko presenečenje poskrbel trener Jose Mourinho. Ta je na seznam igralcev pred današnjim el clasicom uvrstil tudi najnovejšo okrepitev, vezista Luko Modrića. Seznam je sestavljen iz imen 23 nogometašev, do pričetka tekme pa ga bo portugalski strateg skrčil na 18 imen.

Da bo hrvaški reprezentant nastopil že danes, je seveda težko verjeti, so pa novico za nadvse presenetljivo označili tudi na uradni spletni strani kluba, presenetila pa je tudi številne španske časnike.