Olimpija je v sporočilu za javnost zapisala, da obžaluje, ker se je Ačimović odločil za odstop, in dodala: "Dosedanjemu športnemu direktorju bomo pustili nekaj časa, da se spočije in zbistri misli, naš namen pa je, da ga v kakršni koli obliki še naprej zadržimo v klubu. Trenutno njegovega naslednika ne bomo iskali." Kdo ve, morda strelec 13 golov za slovensko reprezentanco še ni rekel zadnje besede. Nov preobrat niti ne bi bil tako presenetljiv, kajti v zadnjem letu in pol je bilo nekaj podobnih.

Zadnji pretres je le vrh ledene gore, ki se je kopičila precej časa. Vse se je začelo, ko sta pred začetkom lanske sezone moštvo zapustila pomočnika trenerja Aleš Čeh in Martin Magister (zaslužen je bil tudi za prihod Dareta Vršiča k Olimpiji), ki sta bila zelo pomembna pri procesu treninga. Nadaljevanje je sledilo pozimi, ko je Ačimović sprva dajal vtis, da bo skupaj z Dušanom Kosićem odstopil, nato pa po pogovoru s predsednikom Izetom Rastoderjem sam ostal v klubu, trenerju pa sporočil, da je odpuščen. Sledilo je sodelovanje z Bojanom Prašnikarjem, ki po igri ni blestel, a je imel bistveno boljše rezultate od Ermina Šiljaka. Pod Ačimovićevim vodstvom so tako delovali trije trenerji, vsakemu naslednjemu je šlo slabše od predhodnika.

V zadnjem času so iz kluba prihajale predvsem slabe novice: da so nogometašem po remiju v Celju odvzeli klubske avtomobile; da za kazen, ker so rezultati slabi, niso dobili plače in še vedno čakajo nanjo, medtem ko do premij sploh niso upravičeni; da so nekateri nogometaši na stranskem tiru (Lovrečič, Radujko...) zaradi svojega mnenja, ne zaradi nogometnega znanja ali neznanja; da imajo na delovanje ekipe vpliv tudi ljudje, ki za to niso poklicani; da je morala moštva na dnu... Vse to in še kaj je odraz kaosa, ki nesrečni ljubljanski klub spremlja več let, enako kot je njegovo predhodnico, "staro" Olimpijo. Vprašanje za milijon dolarjev, na katerega še nihče ni znal odgovoriti, je, kdo lahko zmaje potegne iz brezna. Ačimović ga očitno ne more. Je pa dosegel nekaj drugega. Na imenu legende nogometne reprezentance je zdaj nekaj pack, ki jih pred tem ni bilo.