Ker bo Maribor zaradi poraza z 1:2 na prvi tekmi moral igrati na zmago, je Milanič napovedal bolj ofenzivno zasedbo kot v Maksimiru: "Izid s prve tekme ni slab, vendar tudi ni tako dober, da bi si lahko privoščili pasivno igro. Morali bomo biti zelo aktivni, a sočasno pametni, da bomo igrali odličen nogomet, s katerim bomo izničili dobre odlike Dinama in tako prek naše kakovosti prišli tudi do želenega gola, a ga tudi ne smemo prejeti."

Čeprav gre za tekmo kariere sedanje generacije, Milanič trdi, da obnašanje igralcev ni nič drugačno kot v preteklosti. "Fantje so odigrali že toliko težkih preizkušenj, da so vajeni pomembnosti tekem. Glede na to, kako so osredotočeni na treningih in zunaj igrišča, ni nobenih težav z bremenom pomembnosti tekme. Vse poteka povsem normalno, zato menim, da smo sposobni napetost obrniti nam v prid," je poudaril Milanič.

Na vprašanje, kako komentira izjavo podpredsednika Dinama Zdravka Mamića, da bodo Mariborčane pohodili kot plitek potok, se Milanič ni postavil v kalimerovsko obrambno držo, ampak je izvedel protinapad z besedami: "Izjava podpredsednika je pričakovana, lahko bi jo izrekel tudi športni direktor, saj je to povsem normalna retorika pred tako pomembno tekmo, s katero želi vzpodbudi svoje fante. A obenem je motiviral tudi nas, prepričan sem, da nas ne bodo pohodili." Dinamo ni prestrašil Maribora, ko je v hrvaškem prvenstvu v mestnem derbiju kar s 6:0 porazil Zagreb. Tudi Vijoličasti so odigrali odlično tekmo v Celju, kjer bi lahko rezervna zasedba dosegla več kot dva gola, a evropska tekma bo povsem nova zgodba.

Dinamo je prepričan v napredovanje, trener Ante Čačić se vzvišeno sprašuje, kako bo Maribor sploh dosegel gol, saj so tudi v Maksimiru vse tri dosegli igralci hrvaškega kluba. "Odlično bi bilo, da Dinamo tudi v Ljudskem vrtu zabije dva gola v svojo mrežo. Nič nimam proti takšnemu razpletu, naj oni dosežejo vse gole, da ga nam ni treba doseči, le prejeti ga ne smemo," je na vprašanja novinarjev s Hrvaške odgovoril Milanič, ki z ekipo ni posebej treniral enajstmetrovk za primer, če bi se tekma končala z zmago Mariborčanov 2:1. Maribor ima dovolj igralcev, ki si zelo želijo streljati enajstmetrovke, zato je trener prepričan, da bodo uspešni, če bo prišlo do takšnega razpleta.

Mariborčani so še enkrat temeljito analizirali tekmeca, ki ima odlične globinske podaje, v napadu izjemnega Sammirja in Badlja, vztrajne napadalce in izkušeno obrambo. Optimizem gradijo na tem, da jim je po začetni zmedenosti na prvi tekmi uspelo nevtralizirati premoč Dinama, ki si je v drugem polčasu ob golu priigral le še eno priložnost. Maribor se ne bo brezglavo zapodili v lov na zmago z 1:0, ampak bo skušal z vztrajnostjo zlomiti tekmeca.