"Odigrali smo dobro tekmo. Večji del srečanja smo imeli nadzor nad potekom igre, vendar pa proti ekipi kot je Real Madrid ne morete pričakovati, da bo tekmec brez priložnosti. Seveda rezultat ni odločujoč za nobeno ekipo, dvoboj ostaja popolnoma odprt, še posebej kadar je govora o ekipi iz Madrida. Imajo talentirane igralce, gol pa lahko dosežejo, če imajo še tako malo priložnosti,“ je po srečanju svoj pogled na tekmo sedmi sili razkril Vilanova.

Čeprav so galaktiki na srečanju dajali vtis, da igrajo nekoliko bolj obrambno in zaprto, je strokovnjak na Realovi klopi Jose Mourinho zatrdil, da je njegova ekipa na zelenico odšla z eksplicitnim namenom, da doseže zadetek. Portugalec je stopil v bran svojim varovancem in poudaril, da je proti ekipi, ki gradi igro na posesti, težko opaziti napadalne ambicije moštva.

"V prvem polčasu nisem užival. Včasih ne igraš tako, kot želiš. Nasprotnik je sposoben spremeniti načrt igre in Barceloni je to uspelo v prvem polčasu. Zelo dobro so podajali in nam niso pustili igrati. Dobro smo se branili , zavzeli obrambne položaje, a Barcelona je bila boljša,“ je igro Barcelone pohvalil Mourinho in poudaril, da ekipa ni želela igrati obrambno, kar je dokazala v drugem polčasu.

Mourinho glede prihodnosti Kakaja ostaja skrivnosten

Novinarji pa seveda niso mogli spregledati dejstva, da ne na igrišču ne na klopi ni bilo Ricarda Kakaja. Portugalski strateg se je odločil, da igralca pusti doma in tako še dodatno podkrepil govorice, da pri Realu v novi sezoni nanj ne računajo več. Kljub temu Mourinho glede prihodnosti Brazilca ostaja skrivnosten.

"Vedel sem, da če potrebujem spremembe v napadu imam Gonzala Higuaina in Angela di Mario. Na sredini sem lahko računal na Lassa Diarraja in Estebana Granera, v obrambi pa na Marcela in Raphaela Varaneja. Kaka se ni vklopil v moje načrte.“

Obe ekipi pred povratnim obračunom sedaj čakata prvenstveni tekmi, ki ju bosta odigrali v nedeljo. Real bo igral pri mestnemu tekmecu Getafeju, Barcelono pa odhaja na obisk v Pamplono, kjer se bo udarila z Osasuno.

Pred Messijem le še di Stefano

Uspeh Barcelone na superpokalnem srečanju je sinoči dopolnil tudi prvi zvezdnik moštva Lionel Messi. Argentinec se je z golom z bele točke izenačil z najboljšim strelcem Kataloncev na el clasicih Cesarjem Rodriguezom.

Za Messija je bil to že 14. gol proti belemu baletu, uspešnejši strelec od njega na el clasicih pa je sedaj le še Alfredo di Stefano. Realova legenda je Barceloni zabila kar 18 zadetkov.

Preberite tudi: Neumnost Valdesa za mirnejši spanec belega baleta