Dobiček pred davki je znašal 2,18 milijona evrov oz. 64 odstotkov več kot v lanskem prvem polletju, banka pa je povečala čiste obresti za šest odstotkov na 12,75 milijona evrov.

Bilančna vsota je konec junija znašala 815,3 milijona evrov, medtem ko je bila konec decembra lani pri 826 milijonih evrov. Kapitalska ustreznost je konec junija znašala 11,57 odstotka, konec decembra lani pa 10,93 odstotka.

Krediti strankam, ki niso banke, so se v prvem polletju zmanjšali za 1,7 odstotka na 432,7 milijona evrov. Krediti pravnim in drugim osebam so se zmanjšali za 1,8 odstotka, krediti prebivalstvu za 1,3 odstotka.

Banka ostaja pri sprejetih načrtih za letos, pri katerih je upoštevala slabe razmere na trgu ter verjetnost, da v kratkem ne bo večjega okrevanja gospodarske rasti, so zapisali. Tako je v svojih načrtih predvidela ničelno rast bilančne vsote, oblikovanje še dodatnih slabitev in rezervacij, predvsem v panogah z upadom gospodarske rasti. V celotnem letu pričakuje 3,38 milijona evrov čistega dobička iz rednega poslovanja.