V Grčiji ste že dolgo. Kakšno je v kriznih časih življenje tam?

Letos je deseto leto, odkar sem v Grčiji. Kriza ni le v Grčiji. Tam je najbolj opazna, saj je o tem največ govora v medijih. Ljudje živijo naprej. Tudi tega bo enkrat konec. Na Kreti je ogromno turistov. Kaže, da glede turizma ni takšne krize.

Se je veliko spremenilo, od kar vas ni bilo v reprezentanci?

Ja. Vodstvo je novo, veliko je novih mlajših igralcev, ki jih do prejšnjega zbora nisem poznal. Nekateri so od mene mlajši deset let. Vidim, da se precej slovenskih igralcev proda v tujino, predvsem iz Maribora. To je upanje Slovenije za prihodnost.

Nazadnje ste imeli priprave v Avstriji. So bile uspešne?

Ja. Dobro smo se spoznali in ujeli. Če bi imeli več sreče, bi Grčijo lahko premagali, kajti niso bili boljši od nas. Tudi 1:1 je bil pozitiven rezultat. Sedaj nas čakajo Romuni, ki so zelo kakovostni.

Kakšne možnosti ima Slovenija v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo?

Vedno sem optimist. Verjetno se spomnite, da sem na začetku kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2010 govoril, da se lahko uvrstimo na mundial. Če kaj ima ta ekipa, ima dobro vzdušje in dobre posameznike na vsakem položaju. Lahko konkuriramo vsaki ekipi v naši kvalifikacijski skupini.

Kakšno vlogo v ekipi pričakujete?

Selektor odloča, kdo bo igral na posameznem položaju in koga bo ekipa bolj potrebovala. Moje delo je povezano le z igriščem.

Dolgo ste v Grčiji. Bi ostali tam do konca kariere?

Ko si deset let v eni državi, se prilagodiš. Podnebje mi je zelo všeč. Moral bi dobiti zelo dobro ponudbo, da bi šel v kakšno drugo državo.

Morda si želite kariero skleniti v Sloveniji, v Rudarju?

Ne, nikakor. Slovenske lige ne spremljam in je ne poznam. Me ne zanima zaradi ljudi, ki delajo na takšen način, kot delajo. Žalostno je, kaj se je dogajalo nogometašem Mure. To je tragično. Sramota je, da ljudje, ki klub pripeljejo v takšen položaj, delajo v nogometu. In po vsem tem še zmagajo. Neverjetno. Ljudje, ki delajo v slovenskem nogometu, so za vse drugo, le za nogomet ne. Edini klub, ki dobro funkcionira, je Maribor. In malo Olimpija, vse ostalo je žalostno.

Ste kaj podobnega doživeli v Grčiji, kjer imajo nekateri klubi prav tako velike težave?

Živimo v težkih časih, zato imajo klubi vsepovsod težave. A v drugih državah drugače razmišljajo. Tudi, ko nimajo denarja, znajo narediti sistem, ki funkcionira. V Grčiji šest klubov ne sme v ekipo pripeljati več kot treh igralcev. Ne glede na to so postavili sistem, s pomočjo katerega bodo v dveh ali treh letih poplačali dolgove. V Sloveniji sta ugledna športna direktorja le Zlatko Zahović in Mile Ačimović.