Dogovor z domžalskim Heliosom in Zlatorogom iz Laškega okoli odškodnine je dosežen, čaka se le na podpis pogodb in igralca se bosta lahko začela pripravljati pod taktirko trenerja Saša Filipovskega. Ta lahko trenutno poleg mladinskih košarkarjev računa še na Dina Muriča, Dražena Bubniča in Jako Blažiča, novica o prihodu sila obetavnih Prepeliča in Omića pa mu je gotovo pričarala nasmešek na obraz, še posebej po tem, ko je eden od kandidatov za okrepitev moštva Marko Pajić pristal v dresu novomeške Krke.

Tako ostaja odprto vprašanje le še v primeru Luke Rupnika. Devetnajstletni organizator igre si prestopa v Olimpijo želi, a zmaji z Geoplinom Slovanom za zdaj še niso našli skupnega jezika, čeprav je trener Filipovski že nekajkrat v izjavah govoril, kot da je Rupnik član njegove zasedbe.

Strateg ljubljanskega moštva pa z nestrpnostjo pričakuje tudi prihod Američana Dominica Watersa in Dylana Pagea ter Avstralca Arona Baynesa. Omenjena trojica, da bi se izognila težavam med sezono ter obiskom policistov zaradi bivalnih dovoljenj, dokumente ureja že sedaj. A ker je slovenska zakonodaja okrog tega izredno neprilagodljiva, se zadeve vlečejo, košarkarji pa s pridobivanjem papirjev in obiskovanjem ambasad v različnih mestih izgubljajo čas in potrpljenje. Že sedaj pa je jasno, da se bo pripravam Olimpije kot zadnji pridružil Sasu Salin. Zaradi reprezentančnih obveznosti bo v Ljubljano pripotoval 11. septembra.