Ta je romala na naslove osmih fizičnih oseb, kar posledično pomeni, da je iz postopka izpadel eden od devetih obdolžencev. Kdo, za zdaj ni znano, sta pa med njimi po dostopnih informacijah še vedno nekdanji generalni direktor Pivovarne Laško Boško Šrot in nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar.

Prvi naj bi s prodajo 7,3-odstotnega paketa delnic Istrabenza, ki je iz lastništva Pivovarne Laško po več preprodajah, v katerih so vpleteni »pridelali« 25 milijonov evrov dobička, pristal v krogu podjetij iz skupine NFD, pivovarno oškodoval. Bavčarju, ki naj bi s tem denarjem financiral propadli menedžerski odkup Istrabenza, pa naj bi tožilci – kot je včeraj poročal spletni portal Požareport – v novi obtožnici očitali, da je Šrota k temu napeljeval. Na ključno vprašanje, ali tožilstvo tudi v novi obtožnici Bavčarju še vedno očita tudi nadaljevano kaznivo dejanje pranja denarja, uradnega odgovora včeraj ni bilo mogoče dobiti. Iz odvetniške pisarne Čeferin, ki zastopa Bavčarja, so nam sporočili, da obtožnice še niso prejeli, zato je ne morejo komentirati. S tožilstva pa so sporočili le, da se obtožnice nanašajo na več kaznivih dejanj – poleg zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti ter ponareditve ali uničenja poslovnih listin tudi na kaznivo dejanje pranja denarja. A pri tem velja spomniti, da so tega tožilci očitali tudi nekdanjemu prvemu finančniku Istrabenza Kristjanu Sušinskemu.

Med očitanimi kaznivimi dejanji po novem prav tako ni več treh kaznivih dejanj pomoči pri zlorabi položaja ali pravic ter pri pranju denarja.