V “velikem jabolku“ sta se na stadionu bejzbol ekipe NY Yankees pod okriljem World Football Challenga srečala madridski Real in Milan, tekma pa se je za italijanskega velikana, ki je letos skoraj razprodal ekipo, končala precej klavrno.

Beli balet se je namreč poigral z Milančani in je slavil visoko zmago s 5:1. Real je večino tekme dominiral na igrišču in je spretno kaznoval vse napake italijanske obrambe, o premoči belih pa priča tudi razmerje v strelih, ki je bilo 27:8 v korist Madridčanov.

Še posebno motiviran je bil na tej tekmi Brazilec Kaka, nekdanji igralec Milana, ki si že nekaj časa želi povratka k rdeče-črnim. Kaka je soigralcem tokrat podelil tri podaje za zadetek. Poleg njega je opazno vlogo odigral tudi Cristiano Ronaldo, ki je dosegel dva zadetka, za potezo tekme pa je poskrbel Angel Di Maria, ki je dosegel izjemen zadetek z volejem s 25 metrov.

Barcelona in United nista bila strelsko razpoložena

V švedskem Göteborgu pa sta prijateljsko tekmo odigrala stara znanca Barcelona in Manchester United, ki sta se v zadnjih štirih letih dvakrat (2009 in 2011) srečala v finalu lige prvakov. Tokrat sicer še nista bila v pravi tekmovalni formi, zato sta kar nekoliko razočarala švedske gledalce, ko se je tekma končala brez zadetkov. Po streljanju enajstmetrovk so slavili Katalonci.

Barcelona je kot običajno tudi tokrat dominirala na igrišču in imela več priložnosti, a najlepšo priložnost na tekmi so vseeno imeli Angleži. Ko je v 44. minuti Cristian Tello v kazenskem prostoru podrl Nanija, je sodnik Unitedu dosodil enajstmetrovko, a je nato Wayne Rooney zapravil strel z bele točke, ko mu je poskus obranil Victor Valdes.

Ker tudi v nadaljevanju ni bilo zadetkov, so zmagovalca odločile tri serije strelov z enajstih metrov. Unitedu tudi tu ni šlo dobro, saj sta Nani in Ashley Young zgrešila, tako da se je po zadetkih Xavija in Gerarda Piqueja že predčasno slavila Barcelona.