Slovenski prvaki so zanesljivo preskočili prvo evropsko oviro, ki je pustila precej posledic na vijoličnih nogometaših. Sarajevčani so se "izkazali" z grobostjo. Največ modric imajo Goran Cvijanović, Željo Filipović, Jasmin Handanović in predvsem Agim Ibraimi, katerega nastop v sredo na prvi tekmi proti Dudelangu v Ljudskem vrtu je vprašljiv. Strelec prvega gola na stadionu Asima Ferhatovića je bil že med tekmo v bolnišnici. Prvi pregledi po silovitem udarcu, ki ga je dobil v golenico, so pokazali, da poškodba ni hujša. Čaka ga še en pregled, po katerem bo znana dokončna diagnoza. "Najboljša novica je, da ni nobena kost zlomljena. Želim se čim prej vrniti na igrišče, po prvih napovedih naj bi počival štiri ali pet dni," je sporočil Agim Ibraimi, ki je tekmo videl le do 40. minute, potem je moral v bolnišnico. V nadaljevanju so njegovi soigralci vajeti trdno držali v svojih rokah, pri tem pa so jim z grobostjo pomagali tudi Sarajevčani, kajti sodnik je izključil tri njihove nogometaše. Zato se je trener Željezničarja Amar Osim Mariborčanom zahvalil, ker tekmeca niso povsem povozili, ampak so zmagali z za Sarajevčane znosnih 2:1.

Medtem ko je Osim ugotavljal, da so napredovanje zapravili na prvi tekmi in da še nikoli ni vodil ekipe s tremi igralci manj na igrišču, je Milanič prvič vodil moštvo, ki je imelo tri več. Milanič je zadovoljen, ker so njegovi varovanci brez večjih pretresov opravili s prvo in najpomembnejšo evropsko nalogo. Sedaj jih čaka nova, ki jim lahko prinese nov vstop v raj, kar bi bila že ponovna uvrstitev v evropsko ligo. Na tekmah proti Dudelangu, ki lahko prinesejo vsaj to, bodo Mariborčani favoriti, zato se apetiti vijoličnih navijačev večajo.

"Tekma je bila odlična vse do trenutka, ko so gostitelji izgubili živci. Takrat je bilo jasno, da je vse odločeno. Preizkušnja je bila zahtevna, najpomembneje pa je, da gremo naprej," je po tekmi v Sarajevu dejal Darko Milanič, ki mu bodo v naslednjih dnevih pomagali tudi spomini na lansko leto, ko je Maribor z visokim izidom (5:1) izločil Dudelange. Toda na prvi tekmi so Luksemburžani igrali dobro, letos pa so se še okrepili, zato med vijoličnimi previdnosti ne manjka. "Dvoboj z Dudelangom bo zahteval skrajno resen pristop. Sodeč po prikazanem ima tekmec drugačno ekipo kot lani. Ničesar ne bomo prepustili naključju," je dodal Milanič.