Kot so pojasnili na AUKN, so bili o sklepu DZ, ki je z dnem 20. julij z mesti članov uprave razrešil Marka Goloba in Danila Grašiča ter za v.d. člana uprave imenoval Ješovnika, obveščeni danes.

Uprava AUKN je po imenovanju Ješovnika dvočlanska. Komarjeva bo po odstopu z mesta predsednice uprave 5. julija agencijo vodila do imenovanja novega predsednika uprave, a ne dlje kot do 15. septembra.

Razrešitev Goloba in Grašiča z mesti članov uprave AUKN je DZ predlagala vlada, in sicer jima je očitala prekoračitve pooblastil ter nevestnega in nestrokovnega ravnanja. DZ ju je nato v petek razrešil, vlada pa je še isti dan za vršilca dolžnosti predsednika in člana uprave AUKN predlagala Vitoslava Türka in Ješovnika.

Mandatno-volilna komisija DZ, ki je odločala o vladnem predlogu, je Ješovnika potrdila za v.d. člana uprave, medtem ko Türk ni dobil zadostnega števila glasov za v.d. predsednika uprave AUKN. Enako je odločil DZ, pri čemer velja izpostaviti, da se je proti Türkovemu imenovanju izrekel tudi del koalicije.