Najbolj prometne so bile delnice Zavarovalnice Triglav, s katerimi so borzniki sklenili za 697.310 evrov poslov. Njihov tečaj je ostal na petkovi ravni.

Po prometu so jim sledile delnice Krke (514.920 evrov). Njihov tečaj se je zvišal za 0,02 odstotka. Malenkost se je zvišala vrednost delnicam NKBM in Telekoma Slovenije.

Delnice Luke Koper, ki ne oblikujejo indeksa, so se podražile za dobre štiri odstotke, Intereurope pa pocenile za 2,80 odstotka. Zrasle so tudi delnice Pozavarovalnice Sava (za 2,17 odstotka).

Ljubljanska borza teden začela v rdečem

Razpoloženje na Ljubljanski borzi je negativno. Indeks SBI TOP je doslej izgubil 0,20 odstotka in se giblje pri 515,45 točke. Navzdol so se obrnile delnice Krke in NKBM.

Najbolj prometne so bile ob prometu skoraj 700.000 evrov delnice Zavarovalnice Triglav. Njihov tečaj je ostal na petkovi ravni.

Z delnicami Krke so borzniki sklenili za približno 57.000 evrov poslov. Njihov tečaj je zdrsnil za 0,45 odstotka. Navzdol so se obrnile še delnice NKBM, ki so se v primerjavi s petkom pocenile za 3,30 odstotka.

Borznik so doslej povpraševali še po delnicah Petrola, a je njihov tečaj ostal na izhodiščni ravni.