Kaj se je zgodilo v drugem polčasu, da ste povsem spremenili potek dogodkov na igrišču?

Drugi polčas je bil res odličen in je dobra popotnica za naprej. V prvih petinštiridesetih minutah je bilo prostora bistveno manj, čeprav smo imeli prvi priložnost. Nasprotnik se je dobro branil, bil je agresiven. Ni nam dopustil, da bi razvili igro. Upornost se nam je izplačala, jasno je bilo tudi, da bodo gostje popustili. Začutil sem, da niso več tako disciplinirani, njihove linije so se razširile.

Kaj ste rekli igralcem ob polčasu?

Ob polčasu smo verjeli, da lahko naredimo preobrat. To pomeni, da smo se zmenili, da moramo biti hrabri, da se ne smemo skrivati. To se je tudi zgodilo. Fantje so čutili, da je prostora več.

Junak tekme je bil Robert Berič.

Zelo sem vesel zanj. Prav gotovo nisem edini s takšnimi občutki. Berič je zelo kakovosten igralec, zelo nadarjen, vendar pa igrati v Mariboru ni enostavno. Kvaliteto je potrdil z dobro igro, želim ga še naprej gledati v takšnem ritmu.

Pa ste razmišljali, da bi že ob polčasu osvežili napad, ki v prvem polčasu ni bil pretirano nevaren?

V konici napada smo igrali relativno dobro. Tako Berič kot Tavares sta se dobro kosala, kar nekaj prekrškov je bilo storjenih nad njima, ni pa bil problem v napadu. Naši zvezni igralci, predvsem krilni, zaradi omejenega prostora niso mogli pokazati vsega, a je bilo v nadaljevanju boljše. Igra je zelo odvisna od učinka na sredini igrišča, kjer morajo igralci aktivneje oddajati žoge v napad.

Bo tekma v Sarajevu lahka?

Niti slučajno. Rezultat je dober, a ne tako dober, da bi šli z lahkoto v Sarajevo.

Preberite še: Berič dvakrat pičil kot kobra