Mladi slovenski košarkarji so na evropskem prvenstvu do 20 let zabeležili drugo zmago. Po Italiji so v dvorani Komunalnega centra v Domžalah premagali Švedsko s 70:69 in se uvrstili v drugi del prvenstva. Varovanci selektorja Zmaga Sagadina se bodo v soboto ob 20.45 v zadnji tekmi prvega dela predtekmovanja pomerili z Litvo za prvo mesto v skupini D in s tem najboljšim izhodiščem pred nadaljevanjem prav tako v Domžalah od ponedeljka do srede prihodnji teden.

Slovenija je do novega uspeha prišla šele v izteku tekme, ko je osrednja slovenska naveza igralcev - Alen Omić, Klemen Prepelič, Marko Pajić - strla odpor neugodnih Švedov, ki so se vseh štirideset minut enakovredno kosali in bili slabo minuto pred koncem v odličnem izhodišču za zmago.

Pri rezultatu 69:65 za Švedsko 37 sekund pred koncem tekme je Klemen Prepelič, ki je odlično razigraval soigralce (5 podaj) in se boril pod obročema (8 skokov), zadel svojo prvo in edino trojko na tekmi, dobrih deset sekund pred koncem pa je bil Marko Pajić natančen za dve točki in Slovenijo popeljal v vodstvo. V zadnjem napadu gostje niso prišli do cilja, tako so se lahko slovenski košarkarji veselili trdo prigarane zmage.

Najboljši slovenski igralec je bil Alen Omić, ki je zbral 24 točk.