Do odhoda v Cardiff bo Etien Velikonja za mariborski klub odigral še štiri tekme - po dve v slovenski ligi in kvalifikacijah za ligo prvakov proti predstavniku Bosne in Hercegovine. Prva od štirih čaka Primorca že v uvodnem krogu slovenskega državnega prvenstva, ko Maribor jutri gostuje v Novi Gorici, kjer je Velikonja opozoril nase, preden je okrepil vrste štajerskega kluba.

Velikonja je z novim klubom podpisal kar štiriletno pogodbo. Cardiff je v minuli sezoni v angleški drugi ligi osvojil šesto mesto, v dodatnih kvalifikacijah za elitno divizijo pa ga je izločil West Ham United. Poleg tega je Slovenčev novi klub igral tudi pokalni finale z Liverpoolom. "Zelo sem zadovoljen, kajti želja vsakega nogometaša je, da bi napredoval. Že ob prihodu v Maribor sem si želel napredka. Dobil sem vse, želja vsakega igralca pa je seveda tudi ta, da se preizkusi v tujini," je dejal Etien Velikonja.

Čeprav naj bi šlo za rekorden prestop, je klubsko vodstvo Maribora tudi tokrat ostalo skrivnostno glede denarne plati Etienovega prestopa v Cardiff. "Igralci prihajajo in odhajajo, Maribor pa pri tem seveda ni izjema. Naš klub je prodal že nekaj igralcev, vendar se ni nikoli omenjalo zneskov. Kljub temu lahko v tem primeru govorimo o največjih številkah v slovenskem prostoru, do Gorice pa nimamo nobenih obveznosti. Bilo bi zelo neodgovorno do kluba in Etiena zavrniti takšno ponudbo. V finančnem smislu nismo Real, Barcelona ali Paris St. Germain, da bi lahko tako ravnali. Vsaka slaba finančna poteza se klubu lahko hitro maščuje. Tega se dobro zavedamo in v tej smeri tudi delujemo," je rekordne prestop komentiral športni direktor mariborskega kluba Zlatko Zahovič