Proti Olimpiji ste odigrali prvo resno tekmo v sezoni. So igralci izpolnili vaša pričakovanja?

Odigrali smo dobro tekmo. Jasno je, da je prostora za napredek še veliko, saj še nismo v pravem tekmovalnem ritmu. Pred tekmo smo si zastavili cilj, da odigramo bolje kot na pripravljalnih srečanjih, kar nam je na trenutke tudi uspevalo. V bodoče želimo priti v želeni ritem in seveda igrati še bolje.

Na pripravah ste odigrali nekaj zahtevnih tekem proti močnim nasprotnikom. Je pri fantih čutiti utrujenost?

Mislim da ne. Priložnost sem želel ponuditi vsem, kajti sezona bo naporna in na razpolago bodo morali biti prav vsi. Težki nasprotniki, proti katerim smo igrali, pripeljejo moštvo na višjo raven, saj se na takšnih tekmah znajdeš tudi v podrejenem položaju. Napake na takšnih tekmah ne pridejo v poštev, kar smo občutili tudi lani v Evropi.

V svojih vrstah ste zadržali večino igralcev, okrepil vas je le Nikola Komazec. Ste že končali nakupe?

Kader ni bistveno spremenjen. V moštvo sta se vrnila Rajko Rep in Timotej Dodlek, ki sta bila posojena Muri. Tu je tudi Alen Ploj, ki je bil v minuli sezoni nenehno z nami, le da je igral na Kidričevem. Izgubili smo Volaša, za katerega vemo, kaj je ekipi pomenil, zato smo zanj v napadu morali najti zamenjavo. Prav njega je nadomestil Komazec, za katerega upamo, da se bo čim prej vklopil v našo sredino.

Izjemne sezone letos ne bo lahko ponoviti.

Sezona je bila fantastična, zato bo za vse velik izziv, da se lanskim uspehom skušamo približati. Vso sezono bomo zato morali biti zbrani, motivirani in ambiciozni. Lanskim uspehom se bomo poskušali približati.

Prvi korak k izpolnitvi ambicij boste storili že v soboto na prvenstveni tekmi proti Gorici, čez teden dni pa vas čaka še prva evropska preizkušnja proti Željezničarju. So vaše misli že usmerjene proti tekmecu iz Sarajeva?

To je za nas izjemno pomembna tekma, kar pa še ne pomeni, da tiste proti Goričanom postavljamo na stranski tir. V Evropi si želimo odigrati vsaj šest tekem. Uvrstitev v evropsko ligo bi tudi letos bil fantastičen uspeh, medtem ko liga prvakov za zdaj ostaja tekmovanje z drugega planeta.

Glede na to, da je Olimpija zadnji sezoni v Evropi igrala prav proti Željezničarju, ste se za informacije obrnili tudi na njih?

Ni bilo potrebno, saj se pripravljajo v bližini Maribora in jim sledimo na prav vsaki prijateljski tekmi. Imamo tudi posnetke in informacije iz pretekle sezone, tako da bomo zelo dobro seznanjeni.

Z Mariborom ste v Sloveniji osvojili vse, kar se osvojiti da. Ostajate enako motivirani?

Sem oseba, ki ji ne zmanjka izzivov. Že ubranitev državnega naslova in dober vtis ter dolg obstanek v Evropi je dovolj velik izziv. Ambicije v tujini z moje strani seveda v prihodnosti obstajajo, a je vse odvisno od primernega trenutka.