Ko je Mario Balotelli v 36. minuti polfinala z izjemnim golom poskrbel za vodstvo Italije z 2:0, je bilo jasno, da Nemce čaka zelo težka naloga, če želijo priti v finale. Ob slavju Italijanov je režiser prenosa pokazal tudi ganjeno nemško navijačico, ki ji je ravno takrat iz očesa pritekla solza. Mnogi so se verjetno spraševali, kako je imel tako dober nos, da je v prenosu ravno v tem trenutku pokazal prav njo?

Nemški časnik Suddeutsche Zeitung pa je sedaj razkril skrivnost “uspeha“ režiserja prenosa. Solzo na obrazu Nemke naj bi snemalec posnel že pred tekmo, režiser pa se je odločil, da bo posnetek spretno kasneje uporabil med tekmo. Kot piše nemški časnik, to sploh ni bi bila prva takšna montaža na prvenstvu.

Nemška navijačica, ki naj bi ob zaostankov Nemčije z 0:2 potočila solzo, je kmalu prejela številna sms sporočila od prijateljev in znancev, ki so ji povedali, da je bila v prenosu tekme, ter jo ob tem spraševali, če sta jo Balotellijeva zadetka res tako prizadela, da na tribuni ni mogla zadrževati solz.

Solze je Nemka potočila že pred tekmo, a ne zaradi šoka ali razočaranja, temveč zaradi povsem drugih emocij. A snemalci so to slučajno posneli, režiser pa je v pridobljenem posnetku videl uporabno vrednost in ga je zato shranil za pozneje. A spretna poteza se Nemcem ne zdi korektna.

“Mi smo zgroženi in jezni. Takšne poteze so za nas nesprejemljive. O tem smo enkrat že govorili z Uefo, sedaj pa bomo ponovno zahtevali pogovor na to temo,“ je dejal glavni urednik prenosov z Eura na nemški televiziji ARD.