65-letni Zeman je v Italiji, kjer je v svoji karieri vodil že 13 različnih klubov, dokaj cenjen trener in njegov povratek na klop Rome (vodil jo je že med letoma 1997 in 1999, op. a.) je požel kar nekaj zanimanja domače sedme sile. Nazadnje je bil trener Pescare, s katero je v pravkar končani sezoni osvojil prvo mesto v serie B.

Njegova vrnitev v serie A gotovo pomeni, da se bo Čeh večkrat pojavil pred mikrofoni novinarjev, kjer pa očitno ne bo skoparil z ostrimi besedami in zbadljivkami. Za začetek si je privoščil Joseja Mourinha.

“Mourinho je povprečen trener. Imel je srečo, da je v karieri vodil velike klube, lovorike, ki jih je osvojil, pa niso njegova zasluga. Poglejte samo njegovo filozofijo. On stremi le k temu, da nasprotniku prepreči, da bi igral nogomet. In to je njegova edina taktika,“ je bil do trenerja Reala oster Zeman.

Mourinho pa se s kritiko očitno ne obremenjuje preveč, saj je na svoj način hitro odgovoril Zemanu: “Kateri Zdenek je to? Nimam pojma, kdo je on. Sigurno ni vodil nobenega kluba iz serie A, ko sem bil trener v Italiji, drugače bi ga že spoznal. Sedaj sem na poletnem dopustu in imam nekoliko več prostega časa, tako da bom na Google-u pogledal, kdo je ta človek.“