Ste zadovoljni s potekom Eura?

Nisem. Nisem pričakoval takšnih razpletov. Največje razočaranje je Nizozemska, ki je šla domov brez točke. To so še vedno svetovni podprvaki in ekipa, ki je pred dvema letoma kot edina do zadnjega dihala za ovratnik Španiji. Presenetil me je tudi izpad Rusije, ki je imela dobre kondicijske priprave. Ker so Rusi kmalu končali prvenstvo, niso bili zasičeni z nogometom, zato sem bil prepričan, da bodo naredili več. Potem so tu še Poljaki, za katere sem mislil, da bodo vsaj pred Čehi in Grki.

Grčija bo v četrtfinalu igrala z Nemci.

Grki so presenetili z vztrajnostjo, kar je njihova klasična značilnost. Proti Nemčiji imajo malo možnosti, saj je elf konstantno dober. Sicer je v nogometu možno marsikaj, a tukaj so veliki favoriti prav gotovo Nemci.

Drugi četrtfinalni par je Češka - Portugalska.

Možnosti za zmago so na vsaki strani polovične. Portugalcem ne bi dal posebne prednosti, ker so ranljivi. Tekma bo zanimiva, saj se Čehi s solidnimi igralci in verjetno najboljšim vratarjem prvenstva Petrom Čechom prav tako lahko uvrstijo v polfinale.

Kako bi ocenili Cristiana Ronalda?

Na uvodnih dveh tekmah je bil nekoliko v senci, proti Nizozemcem pa je že pokazal pravo igro. Ronaldu se je poznala določena utrujenost, vendar menim, da je to fazo zdaj dal skozi. Pri njemu je bistvo v motivaciji. Če je dovolj osredotočen na igro, kot je bil skozi sezono v Realu, potem lahko naredi veliko.

"Vaši" Angleži se bodo danes borili za napredovanje proti gostiteljem Ukrajincem.

Pri Angležih je vse možno. Ker imajo naporno in dolgo klubsko sezono, so zagotovo nasičeni vsega, zaradi česar že danes sanjajo o počitnicah na morju. Kljub temu bodo naredili vse za napredovanje v četrtfinale, zato tudi pričakujem vsaj remi ali zmago proti Ukrajini. Se pa bojim, da je to njihov maksimum z obstoječim kadrom in motivacijo. Baterije pri Angležih so izpraznjene. Ko bodo naleteli na čvrstega nasprotnika, bodo šli domov.

Kaj pomeni, da se vrača Wayne Rooney?

Rooney bi lahko igral že danes, saj je gonilna sila in pozitiven člen Anglije. Največji problem te reprezentance je zelo ozek izbor igralcev. V premier ligi od 220 nogometašev igra 50 domačinov, pa še ti so vseskozi v pogonu. Prepričan sem, da so Angleži najbolj hendikepirani po moči. Prazni so, ne delujejo sveže.

Bi lahko odpisana Švedska danes še mešala štrene Franciji?

Švedi so vedno neugodni, tudi motiva jim ne bo manjkalo. Zlatan ibrahimović lahko denimo sam odloči tekmo, zato Francozom kajpada ne bo lahko. Kljub vsemu pričakujem napredovanje Francije.