Fernandu Torresu v zadnjih letih resnično ni lahko. K aktualnim evropskim klubskim prvakom je prestopil kot velika okrepitev za vrtoglavih 50 milijonov funtov, vendar visokih pričakovanj zlepa ni zmogel upravičiti. V modrem dresu se ni počutil sproščeno. Bil je daleč od forme, ko je navduševal v majici Liverpoola in tam postal klubska ikona. Čeprav v zadnjih petih letih igra v isti državi, je pokazal dva povsem različna obraza. Ravno zato so se mnogi spraševali, kaj lahko Torres sploh doprinese španski reprezentanci v Ukrajini in na Poljskem. Igriva številka devet je vsem dvomljivcem zaprla usta v četrtek zvečer proti Irski.

Z dvema goloma je postal junak tekme. Hipoma je zapolnil časopisne stolpce uglednih evropskih medijev, navijači pa zdaj zahtevajo, naj Torres tudi v ponedeljek proti Hrvaški začne v prvi postavi. Pretkani del Bosque verjetno ne bo dolgo premišljeval, komu bo zaupal vlogo v napadu, kar nakazuje že naslednja izjava: "Torres je odigral popolno tekmo. Tisti, ki mislijo, da bi lahko pokazal podobno igro tudi proti Italiji, imajo prav."

Dodajmo, da je Španija proti Irski sklenila tekmo z uspešno izvedenimi 894 podajami, kar je nov rekord evropskih prvenstev, potolčeni Irci pa so odšli v slačilnico s 190 podajami.