O počutju na Poljskem: Pred tekmo s Španijo sem bil zelo vznemirjen. Nisem si mislil, da bom igral na evropskem prvenstvu po tem, kar se je dogajalo z mojim zdravjem. Zbal sem se za svoje življenje, a se je hitro vse obrnilo v drugo smer. Upal sem, da bom igral na tem prvenstvu, a nisem verjel v to. Sedaj si želim biti eden od protagonistov turnirja. Edina stvar, ki jo obžalujem, je, da ob meni zaradi poškodbe ni Giuseppeja Rossija.

O Mariu Balotelliju: Rekli so mi, naj bom njegov učitelj (smeh). Tako na igrišču kot ob njem se odlično razumeva. Ali si želim, da bi prišel k Milanu? V moštvu je že pet napadalcev. Lahko rečem le, da se bom sam najprej osredotočil na evropsko prvenstvo, nato bom videl, ali bom ostal pri Milanu.

O Antoniu di Nataleju: Potrebuje le polovico žoge, da doseže zadetek. S kom raje igram v napadu? Najpomembneje je, da igram.

O tekmi s Hrvaško: Največja moč Hrvaške se skriva v Luki Modriću. Naš cilj je jasen. Hočemo prvič premagati Hrvaško, s čimer bi se zelo približali uvrstitvi v četrtfinale.

O Špancih: Všeč sta mi Barcelona in Real. Messi je najboljši nogometaš na svetu, pred dnevi je dosegel celo tri gole proti Braziliji. Igrati proti Španiji je zelo težko. Bili smo ji enakovredni, zato smo zasluženo iztržili točko.

O branilcu Milana Thiagu Silvi, ki bo morda odšel v PSG: Thiaga Silve ni mogoče nadomestiti. Brez njega se ne moremo boriti za naslov italijanskega in evropskega prvaka. Če je Zlatan Ibrahimović jezen zaradi morebitnega prestopa Thiaga, ima prav. Če bi izgubili našega najboljšega branilca, bi bila to katastrofa.  

povzeto po časniku Gazzetta dello Sport