Ugrabitelji so že kmalu po ugrabitvi nogometaša Udineseja, ki je v letošnji sezoni kot posojen igralec igral pri Lecceju, navezali stike z njegovimi svojci in za izpustitev zahtevali 150 tisoč evrov odškodnine.

Tiskovni predstavnik policije Charles Muka je v izjavi za javnost obrazložil, da so ob rešitvi Oboda aretirali več ljudi osumljenih ugrabitve nogometaša. Kaj je policijo pripeljalo do ugrabiteljev, Muka sicer ni želel povedati, po vsej verjetnosti pa so osumljence izsledili s pomočjo njihovih mobilnih telefonov.

Ugrabitve so v z nafto bogatem predelu Nigerije, kjer se je nahajal tudi Obodo, dokaj pogoste. Tolpe in militantske skupine so sprva ugrabljale le tuje naftne delavce, zadnjih nekaj let pa so vse pogostejše tarče tudi srednji in višji razred nigerijske družbe, kamor se seveda uvrščajo tudi uspešni nogometaši.

Tako sta že avgusta lani nigerijska vojaka ugrabila očeta igralca londonskega Chelseaja Johna Obija Mikela, leta 2008 pa je bil v nočnem klubu v mestu Port Harcourt ugrabljen brat igralca Evertona Josepha Yobe.