Kako ste zadovoljni z igralci, ki jih imate na voljo?

Zbrali smo vse najboljše iz te generacije. Reprezentanca je optimalna, fantje pa so k projektu pristopili z veliko vneme. Evropsko prvenstvo doma je velik izziv in obveza, saj so pričakovanja velika. Zato smo posel vzeli maksimalno resno. Imamo odličen strokovni štab, ki ga vodim sam, verjetno eden najbolj izkušenih trenerjev v Evropi.

Delo na Rogli ste končali. Kaj je na sporedu v Domžalah?

Na Rogli smo devet dni delali na kondicijski pripravljenosti. Obseg dela je bil povečan. Igralci so prišli v različnem stanju - eni so šele končali sezono in so malo iztrošeni, drugi so že imeli mesec ali dva premora. Nekateri od teh so individualno delali, drugi ne. Na žalost v Sloveniji klubi, ko se zadnja tekma v sezoni konča, za nekaj mesecev zaprejo vrata, kar je katastrofa. Mladi fantje bi morali po koncu sezone nemudoma začeti individualno delo. Na tak način sem naredil igralce v Olimpiji, danes to jasno več ne velja. Trdim, da imamo dovolj potenciala za vrhunski rezultat. Imamo tako višino kot širino, velike, majhne, debele, suhe - vse imamo.

Kako dobra je konkurenca?

Konkurence še ne poznamo dobro. Če bo pri Litvi nastopil Jonas Valančiunas, je to kot dan in noč. Tudi pri ostalih so določene dileme. Toda pomembno je, da je naš program optimalen. Zdaj smo že nekaj dni v Domžalah, kjer je večji poudarek na tehniki in taktiki. Teden končujemo z gostovanjem v Srbiji, kamor bomo peljali 14 igralcev in dali vsem možnost za dokazovanje. Postavili smo okoli 60 odstotkov naše igre.

V kratkem se začenja Eurocamp v Trevisu, na katerega je povabljen tudi Klemen Prepelič. Kako boste to rešili?

Jasno, da ne more iti. Ni govora. Odhod na cirkus v Treviso nima z reprezentanco nobene veze. Na kamp hodijo igralci, ki nimajo nobene druge obveznosti. Tudi v najmočnejših klubih se poleti ne trenira, zato so košarkarji veseli, da lahko sploh kje delajo. Reprezentanti pa imajo tu kakovostnejše trenerje, tekme in evropsko prvenstvo, kjer lahko vsi naredijo korak naprej v razvoju.