Največji posel so košarkarji Oklahoma Cityja naredili v obrambi, saj Tony Parker in Manu Ginobili nikakor več ne najdeta lahkih poti do obročev. Ob tem so igralci trenerja Scotta Brooksa dobro preučili "pick and roll" igro nasprotnika, ki jim je na prvih dveh tekmah povzročala največ preglavic. "'Pick and roll' igro se brani v valovih po pet minut. Gre za ogromen fizični in mentalni vložek, saj moraš prepoznati dogajanje v obrambi. Če le enkrat spregledaš, da nasprotnikov igralec pripravlja blok, potem je ves trud zaman," je razkril Brooks in za trud v obrambi posebej pohvalil Russlla Westbrooka: "Če Parker in Ginobili na tretji in četrti tekmi nista prišla do izraza kot na prvih dveh obračunih, gre večina zaslug Westbrooku. Še posebej dobro je zaustavil Argentinca, ki je dosegel vsega 13 točk."

Med najbolj razočaranimi v moštvu San Antonia je bil veteran Stephen Jackson, ki je imel za soigralce jasno sporočilo. "Kljub temu da igramo trdo, nam to prav nič ne pomaga. Gre za finale zahodne konference. Tako moraš igrati, če ne, nimaš tu kaj početi. Enostavno moraš biti pripravljen na pretepaške vložke. Ni prav, da trener Gregg Popovich z roba parketa kriči na nas, naj se jim enakovredno postavimo po robu. Marsikdo bi ubijal, da bi bil v podobni situaciji. Vsak posameznik v moštvu mora na parketu dati od sebe vse, potem si lažje oprostiš za poraz," se je razgovoril Jackson in nadaljeval: "Predolgo traja, da se sprostimo v igri. Celotno prvo četrtino porabimo, da se prilagodimo situaciji, medtem pa se nasprotnikovi košarkarji povsem razigrajo. To je finale zahodne konference. Ko prideš na parket, moraš udariti prvi, potem pa je vse lažje..."

Z nekoliko bolj pomirjenim tonom je slabši predstavi San Antonia pokomentiral Manu Ginobili, ki je med drugim poudaril, da je prednost domačega parketa še vedno na njihovi strani: "Moramo se zbrati, pogovoriti in narediti manjše popravke v naši igri. Tako ne bo šlo več naprej."