Ali je bila pot do treh točk težja, kot ste pričakovali?

Ne. Zelo dobro smo vedeli, da nas čaka težko delo, ker gostje ne bodi igrali, ampak se branili z vsemi, ki so na igrišču. V takšni tekmi je bilo najpomembneje osvojiti tri točke.

Zaradi zdravstvenih težav je bil vaš nastop negotov.

Začele so se že pozimi, ko sem dobil vnetje na zadnjici, zato sem bil na operaciji. Težave so se ponovile, a smo jih ublažili z antibiotiki. Upam, da bom vzdržal do tekme s Finsko, nato se stanje lahko tudi poslabša, saj grem na dopust in bom težave medtem odpravil.

V prvem polčasu ste prejeli neprijeten udarec v gleženj, po katerem bi marsikateri igralec zahteval menjavo, vi ste stisnili zobe.

V tretji nemški ligi poka po gležnjih. Dokler lahko hodim, bom vedno igral za reprezentanco, tudi če je noga odprta.

Na tribuni ste imeli zelo glasno navijaško podporo.

Mama je prišla na tekmo iz Nemčije, zraven pa še moje dekle, babica, stric... Bilo je veliko sorodnikov.

Ste zelo oslabljeni, saj manjkajo nosilci igre Krhin, Vučkić, Struna... Kako ste zapolnili vrzeli?

Trudimo se po najboljših močeh. Največje težave imamo z zadnjo podajo, s katero bi izigrali obrambo nasprotnika in učinkovito izkoriščali priložnosti. Ni se zgodilo prvič v teh kvalifikacijah, da nekateri manjkajo, a imamo širok nabor kakovostnih igralcev. Za vsako igralno mesto imamo po dva, tri nogometaše. Vsi igralci, ki so nastopili namesto manjkajočih, so zelo dobro opravili svoje delo.

V torek ob 17.30 vas na Ptuju čaka tekma s Finsko.

Finci so edini, ki so nas doslej premagali. Finska se ne bo tako zabarikadirala v obrambo, kot se je Malta, zato pričakujem, da bomo lažje igrali. Prevzeti moramo vlogo favorita, odločno zaigrati na zmago, da bomo imeli 19 točk, se utrdili na prvem mestu in povečali možnosti za odhod na evropsko prvenstvo.

Minuli teden ste bili prvič na pripravah s člansko reprezentanco na Tirolskem v Avstriji, kar je bilo za vas koristno, da ste ostali v ritmu treningov, potem ko ste končali ligaško tekmovanje v tretji nemški ligi. Kako je bilo preklopiti iz ekipe A nazaj med mlade?

Lepo je biti poleg najboljših, jih spoznati, vsi so me lepo sprejeli. Cilj vsakega nogometaša je, da zaigra za člansko vrsto. Upam, da bomo v prihodnosti še večkrat dobil vabilo v člansko reprezentanco. A v mislih sem bil vseskozi tudi pri junijskih tekmah mlade vrste, ki sta zame vendarle najpomembnejši. S to ekipo si srčno želim zaigrati na evropskem prvenstvu. Imamo zelo kakovostno zasedbo, zato se nam ni treba nobenega bati.

V Nemčiji ste zamenjali klub. Iz tretjeligaša Osanbruecka ste se preselili v novega drugoligaša Aalen.

Takšen je načrt razvoja. V tretjo ligo sem šel zato, da s stalnim igranjem pokažem, kaj znam. Vse bom skušal zdaj ponoviti v drugi ligi, da bi morda prihodnje leto že zaigral v prvi bundesligi.

Ste nogometni otrok Bayerja Leverkusen. Ali je bila kakšna možnost, da se vrnete v ta klub?

Ne. Z Leverkusnom nimam več nobene zveze. Z Osanbrueckom sem imel še enoletno pogodbo, a me je kupil Aalen, s katerim sem sklenil štiriletno pogodbo.