Selektorja angleške izbrane vrste Royja Hodgsona verjetno že pošteno stiska pri srcu, saj je po današnjem podrobnem zdravniškem pregledu postalo jasno, da ne bo mogel več računati niti na Garyja Cahilla. Branilec Chelseaja se je poškodoval, potem ko ga je nasprotnik Dries Martens porinil v soigralca Joea Hearta.

Sprva so v taboru Anglije upali, da gre le za težji udarec v predel čeljusti, po opravljenem rentgenu pa se je izkazalo, da je ta zlomljena. "Gary Cahill je bil umaknjen iz angleške ekipe za evropsko prvenstvo, potem ko se je poškodoval na prijateljski tekmi proti Belgiji. Chelseajev branilec je utrpel dvojni zlom čeljusti,“ je v sporočilu za javnost dejala angleška nogometna zveza (FA).

Hodgson je bil zato že prisiljen vpoklicati Liverpoolovega branilca Martina Kellyja, ki je z ekipo treniral že pretekli teden in z njo odpotoval tudi na prijateljsko tekmo proti Norvežanom.

S tem pa slabih novic za Angleže še ni konec, saj je poškodbo proti Belgiji staknil tudi Cahillov klubski soigralec John Terry, ki si je poškodoval tetivo. Sicer naj bi šlo le za lažjo poškodbo, a bo več jasnega šele v torek, ko bodo zdravniki ponovno ocenili njegovo zdravstveno stanje.