Miami je tokrat dobil tri od štirih četrtin in ni niti enkrat na tekmi zaostajal za tekmecem. Košarkarji Heata so dobili skok z 48:33, ob tem pa Bostončanom podelili še enajst blokad. "Blokada je kot zabijanje. Ekipo dvigne," pojasnjuje Dwyane Wade vpliv enega atraktivnejših obrambnih elementov v košarkarski igri.

"Ena tekma je za nami, rabimo še tri zmage. Ampak tudi oni imajo priložnost, da na drugi tekmi naredijo to, kar si želijo," je po tekmi glede dejstva, da lahko Boston na svoje igrišče še vedno pride z "breakom" - z zmago na drugi tekmi -, dejal trener Miamija Erik Spoelstra in dodal: "Na trenutke je bila to zelo čudna tekma. Obe moštvi sta imeli svoje trenutke. Imam občutek, kot da bi lahko igrali bolje, toda prepričan sem, da tako menijo tudi v nasprotnem taboru. Kakorkoli, nam je uspelo nekako najti pot do zmage."

Glavno nalogo sta sicer tudi tokrat opravila LeBron James, ki je 32 točkam dodal 13 skokov, in Wade, ki je zbral 22 točk in sedem podaj. "Midva z Dwyanom dobiva največ pozornosti v medijih, toda najini soigralci naredijo vse, da dobimo te tekme," skromno pravi James.

Pri Bostonu je bil s 23 točkami in 10 skoki najboljši Kevin Garnett. "Igrajo doma, kjer se dobro počutijo. Če se dobro počutiš, potem lahko počneš takšne stvari, kot so jih oni danes. Moramo jih potisniti iz te 'cone sproščenosti'. Moramo igrati precej bolj borbeno, trše," pa recept za ugodnejši razplet proti Mimaiju razkriva Garnett. Pri Bostonu so tokrat zatajile tudi strelske naprave pri nekaterih ključnih možeh Bostonovega napada: Paul Pierce je imel met iz igre 5:18, Ray Allen 1:7, Rajon Rondo pa 8:20.