Hitro se je znašel v zagati, saj je Jokić v napadalni akciji po tartanu poletel v reklamno ogrado. Medtem ko je pripravljal menjavo za Gorenjca z vrtoglavico, buško na glavi in praskami, iz katerih je krvavel, so Grki po tipični akciji po desnem boku izigrali slovensko obrambo in dosegli gol ter nato z dolgočasno igro omrtvili ritem.

"Po golu smo vzpostavili ravnotežje, a nismo bili konkretni, dokler med odmorom nisem naredil menjav. Ljubijankić, Birsa in Iličić so povezali niti igre, na koncu pa s fantastičnim golom Kurtića prišli do zasluženega izenačenja," je tekmo, med katero s tribun ni manjkalo pirotehnike, analiziral Slaviša Stojanović, ki je dobil odgovore na nekatere dileme.

"Na Kurtića lahko računam malo resneje. Imamo rešitev za levi bok, če pride do takšne poškodbe, kot je Jokićeva, a nujno moram najti še enega levičarja. Kelhar je solidno odigral na desnem boku, zaupal sem mu, ker ga poznam iz te vloge že iz Celja. Brečko se je po sili razmer preselil na levi bok," je šel v nekatere podrobnosti Stojanović, ki se zaveda, da ga čaka še veliko dela, čeprav je bil v primerjavi s Škotsko narejen napredek. "Prečistili smo kader. Posamezni elementi v fazi obrambe so že boljši. Želim si hitrejši prehod v napad, več globinskih žog in konkretnosti v napadu," je razlagal Stojanović.

Glede na to, kar je videl z roba igrišča, je bil zelo zadovoljen z navezo defenzivnih vezistov Radosavljević - Kurtić v obeh smereh igre, a bo kot skrbni analitik pogledal še podatke, torej število odvzetih žog in kam so nato letele. Slovenija je izenačila iz dobesedno zadnje priložnosti, potem ko ni izkoristila prekinitev: kar šestih kotov v prvem polčasu in treh prostih strelov v drugem, ko je imel zadetek na glavi in nogi branilec Šuler.

Na novinarski izziv, če je zanj breme, da je še vedno brez zmage na slovenski klopi, se je Stojanović razgovoril: "Sam sebi si ne ustvarjam pritiska. Če ga želijo drugi, naj ga naredijo, jaz ga ne čutim. Tekme niso bile lahke, vmes smo imeli veliko težav, prišli so novi obrazi, tudi jaz sem nov, potrebujemo čas. Tudi ko kupiš rožo in jo posadiš, naslednji dan še nima listov in cvetov, ampak jo je treba pognojiti in zaliti. Če novinarji menite, da to ni v redu, boste to verjetno napisali."