Z zmago v noči na soboto se lahko Devils prvič po letu 2003 uvrstijo v finale lige.

"To je bila ena najslabših naših predstav v končnici in zagotovo najslabša v tej seriji. A smo zmagali, zmago smo jim dobesedno ukradli in to je najpomembneje. Tekmec je bil boljši, a mi smo znali izkoristiti svoje priložnosti. Zdaj se vračamo v svojo dvorano, kjer bomo poskušali postaviti piko na i, morali pa bomo igrati boljše kot danes," je po tekmi priznal kapetan New Jerseyja Zach Parise, ki je v zadnji minuti s strelom na prazna vrata postavil končni izid.

Vratar rangerjev Henrik Lundqvist je letos že nekajkrat rešil svojo ekipo, tokrat pa ni imel svojega dneva. Bil je glavni krivec, da so gosti že po prvih desetih minutah z goli Stephana Gionta, Patrika Eliaša in Travisa Zajaca vodili s 3:0. "Enostavno sem bil prepočasen v reakcijah, zmanjkalo mi je tudi sreče. Žal mi je, da se je končalo. Menim, da bi morali zmagati, videl sem zelo veliko dobrih stvari v našem moštvu, toda na žalost niso zadostovale. Slabe volje smo, a verjamem, da se bomo do šeste tekme pobrali," je dejal Šved, ki je ubranil le 12 strelov.

Na strani tekmecev je imel vratar Martin Brodeur boljšo statistiko, a tudi on ni blestel, saj je bil eden glavnih krivcev, da so se domači po zaostanku 0:3 vrnili v igro in izenačili. Posebno drugi gol gre povsem na njegov račun, saj je dobesedno podaril plošček Marianu Gaboriku, ki ga je nato tudi premagal. Toda, da se tokrat bolj govori o Lundqvistu kot v Brodeurju, je dobre štiri minute pred koncem poskrbel Ryan Carter, z natančnim strelom je svoje moštvo spet popeljal v vodstvo, ekipa pa ga je znala zadržati.