Jeseničani imajo tako do nadaljnega zamrznjeno članstvo, da je stanje v klubu kritično pa potrjuje tudi dejstvo, da so hokejski veljaki lige gorenjskemu klubu odklonili nastop tudi v novoustanovljenem tekmovanju do 20 let, ligi EBEL 2.

Prizadevanja predsednika železarjev Slavka Kanalca, ki je v govoru priznal, da je v Celovec prišel praznih rok, so bila tako zaman, saj je vodstvo striktno zahtevalo, da klub poravna dolgove do vrha lige v višini nekaj deset tisoč evrov. Da je Kanalec ob tem še zamudil na sestanek, pa Jeseničanom seveda tudi ni pomagalo.

V primeru pozitivnih premikov obljubljena vrnitev v EBEL

Na odločitev lige so se že odzvali tudi v jeseniškem klubu in v izjavi za medije zapisali, da je potreben resen rigorozni finančni načrt, ne glede na to pa HK Acroni Jesenice ostajajo blagovna znamka, ki ima v mlajših selekcijah izjemne potenciale domače Jeseniške šole. Tudi zato je vodstvo lige EBEL HK Acroni Jesenice sicer zamrznilo članstvo za eno leto, a se hkrati zavzelo, da bo klubu pomagalo pri vključitvi v avstrijsko nacionalno ligo »EBEL young stars«. S tem ne bo omogočila samo tekmovalnih nastopov in izkušenj igralcev, pač pa bo s tem ohranjen tudi neposredni športni kontakt z ligo.

V primeru pozitivnih premikov bo HK Acroni Jesenice ponovno vključen v tekmovanja lige EBEL. Hkrati pa ostaja HK Acroni Jesenice v ligi EBEL prisoten tudi skozi članstvo, saj ima predsednik še naprej pravico glasovanja.

Nova člana lige sta postala Dornbirn in povratnik Innsbruck.

Preberite tudi: EBEL z dvanajstimi klubi, a brez Jesenic

Tičar odhaja v Köln

Kolonija slovenskih športnikov v Kölnu je od danes številčnejša. Ne sicer za nogometaša, ampak hokejista. Enoletno pogodbo s hokejskim klubom je namreč podpisal reprezentant Rok Tičar. Center se bo k morskim psom preselil iz Krefelda, za pingvine je lani dosegel sedem golov in 13 podaj.

Pred tem je hokejist, ki je 3. maja dopolnil 23 let, igral za Acroni Jesenice, s katerimi je dvakrat osvojil naslov državnega prvaka.