Tekma se je odigrala kot odškodnina Bayernu, ker se je njihov igralec Arjen Robben s svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki vrnil poškodovan. Prav Robben (igral je za Nizozemsko, na igrišče je prišel 15 minut pred koncem) pa je bil osrednja figura dvoboja, saj so navijači vsak njegov dotik žoge pospremili z žvižgi. Očitno še niso preboleli enajstmetrovke, ki jo je Nizozemec zapravil v finalu lige prvakov proti Chelseaju.

Nihče v klubu ga ne podpira

Potezo navijačev bavarskega kluba je ostro obsodil nekdanji kapetan Bavarcev in nizozemski reprezentant Mark van Bommel, ki pa tokrat priložnosti za igro ni dobil.

"To je sramota. Po vsem kar je Robben storil za Bayern, je naravnost škandalozno, da mu njegovi navijači žvižgajo. Bayern je proti Madridu popeljal v finale in je izredno pomemben za klub. Pri Bayernu bi bili lahko veseli, da imajo takšnega igralca. Morda je res podpisal novo triletno pogodbo s klubom, a če bi bil na njegovem mestu, bi dobro razmislil o svoji prihodnosti. Nihče v klubu ga ne podpira, sem edini, ki mu v medijih stojim ob strani. Psihično je zelo močan, vsakič ko se mu pripeti kaj slabega, se vrne še močnejši,“ je dejal nogometni veteran, v bran nogometnemu zvezdniku pa je stopil tudi nizozemski selektor Bert van Marwijk.

"Odziv navijačev me je vznemiril. Sem zelo razočaran. Tako ravnati s svojim igralcem je sramotno.“

Na prijateljskem obračunu so se od dresa bavarskega velikana poslovili Ivica Olić, Daniel Pranjić, Takaši Usami, Rouven Sattelmaier in Breno, ki odhajajo drugam, ter vratar Hans-Jörg Butt, ki se bo upokojil.