Villa se je hudo poškodoval na polfinalnem srečanju svetovnega klubskega prvenstva v Jokohami proti Al Saddu, že takrat pa so mnogi podvomili v njegov nastop na prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem. In čeprav je na njegovo čim prejšnje okrevanje upal tudi selektor "furie“ Vicente del Bosque, je bil Villa naposled prisiljen sprejeti težko odločitev.

"Poskušal sem do konca, a se za Euro ne morem stoodstotno pripraviti, kar sem povedal tudi selektorju. To se mi je zdelo še najbolj pošteno“ je prek svojega twitter računa sporočil Asturijec in se ob tem tudi zahvalil vsem za podporo, hkrati pa je obljubil, da si bo še naprej prizadeval za čim hitrejšo vrnitev v moštvo Barcelone in izbrane vrste.

"RFEF (španska nogometna zveza) in tehnično osebje želita igralcu čim prejšnje okrevanje in upata, da se bo igralec kar se da hitro vrnil v reprezentanco. Želimo se mu tudi javno zahvaliti za ves vložen trud, ki ga je pokazal, da bi bil pravočasno nared,“ pa so v izjavi za javnost v torek zvečer zapisali pri španski nogometni zvezi.

Kljub odsotnosti Ville pa Del Bosque prav veliko težav z napadalci nima, saj ima na razpolago kopico odličnih golgeterjev.