Pokal te dni potuje po celotni Ukrajini, tokrat pa so si ga lahko v živo ogledali in se z njim slikali prebivalci mesta Dnepropetrovsk. Lovorika, ki si jo želi od blizu videti vsak nogometni entuziast, pa gre očitno pošteno v nos protestni skupini FEMEN, ki se je po napadu pokala pred desetimi dnevi v Kijevu odločila ponoviti akcijo.


Dekle, ki je napadla pokal v Kijevu (na posnetku), je za svoje dejanje prejela kazen v višini 30 evrov.

Napad na pokal naj bi izvedli francoska novinarka Emma Aels in dolgoletna članica skupine Inna Ševčenko. Dekleti sta, ko sta se približali pokalu, slekli zgornji del svojih oblačil in pokal v znak protesta vrgli s podstavka. Tako Emma kot Inna sta ob tem trdili, da bo zaradi evropskega prvenstva, ki ga gostita Ukrajina in Poljska, seks turizem dobil nezaželeno vzpodbudo.

Drzna dvojica je bila za svoj podvig nemudoma aretirana in obtožena kaljenja javnega reda in miru, a so ju varuhi reda in miru hitro izpustili, so zapisali pri tiskovni agenciji Interfax.

Na spletni strani protestne skupine so sicer napisali, da sta bili poleg že omenjenih deklet aretirani tudi francoska fotografinja in poljska novinarka, policisti pa so jima zaplenili tudi posnetke ter snemalno opremo.