Za skoraj 98 milijonov evrov so upniki prijavili terjatev zavarovanih z ločitveno pravico, za skoraj toliko pa je bilo prijavljenih še nezavarovanih navadnih terjatev. Pogojnih terjatev, zavarovanih z ločitveno pravico je bilo prijavljenih za 128 milijonov evrov, za dodatnih 80 milijonov evrov pa je bilo prijavljenih še pogojnih nezavarovanih terjatev, je razvidno iz dokumenta, objavljenega na spletni strani Ajpesa.

Največ terjatev je prijavila Nova Ljubljanska banka (NLB), ki je na mariborskem sodišču tudi zahtevala in dosegla stečaj Zvona Dva. Skupaj ima do omenjenega holdinga kar za 73 milijonov evrov terjatev, ki jih je stečajna upraviteljica, z izjemo manjšega pogojno priznanega dela, priznala v celoti.

Abanka Vipa je prijavila za 58, Gorenjska banka za 35, Banka Celje in Nova Kreditna banka Maribor pa vsaka za 22 milijonov evrov terjatev. Prav tako že propadlo cerkveno Gospodarstvo Rast je prijavilo za dobrih 13 milijonov evrov terjatev.

Zvon Dva Holding je na zahtevo NLB v stečaju od januarja letos, potem ko je sodišče ustavilo postopek prisilne poravnave. Sodišče je takrat upoštevalo mnenje finančne izvedenke Ane Luin, ki je ugotovila, da prisilna poravnava ne more biti uspešna, če največji upnik - NLB - ne bo reprogramiral kreditov in navadne terjatve konvertiral v lastniške deleže.