Tega, da morajo dvorano spremeniti iz hokejske v košarkarsko ali obratno, so delavci v Staples Centru že navajeni. Nekaj posebnega pa bo današnji dan, saj bo najprej na sporedu hokejski dvoboj med kralji in kojoti iz Phoenixa, takoj zatem pa bodo dvorano zasedli košarkarji ekip Clippers in San Antonia.

"Česa podobnega ne morejo imeti v nobeni drugi dvorani. In nihče ne more tega preseči, saj smo mi edini s tremi ekipami," je pred današnjim natrpanim sporedom dejal direktor dvorane Lee Zeidman. Za še dodatno gnečo bodo danes poskrbeli še kolesarji, saj se bo dirka po Kaliforniji končala prav pred dvorano, predvidoma le pol ure pred začetkom hokejskega spektakla, v katerem si lahko domači kralji že zagotovijo mesto v velikem finalu lige NHL.

Trening za zgoščen spored so imeli zaposleni v dvorani že v soboto, ko sta igrali dve ekipi; a takrat sta bili na delu obe košarkarski moštvi (tako Lakers kot Clippers so izgubili), tako da ni bilo treba spreminjati podlage iz ledene v košarkarsko. "Dvojni košarkarski spored ni nobena težava. Odkar smo leta 1998 odprli dvorano, smo imeli takšnih dni že 127. Skrbi pa me nedelja," je potarnal Zeidman.

Za menjavo podlage namreč potrebujejo 2 uri in 15 minut, če pa bodo na hokejski tekmi odločali podaljški, bodo delavci že v precejšnji časovni stiski. Obenem bodo morali po koncu hokeja iz dvorane spraviti 20.000 hokejskih navijačev, medtem ko bo pred vhodi že čakalo 20.000 košarkarskih. Nekaj pa jih bo zanesljivo želelo videti še kolesarje. Zato so upravitelji Staples Centra pozvali navijače, naj v dvorano pridejo čim prej: vrata so za pristaše kraljev v odprli že ob deveti uri zjutraj, ponudili pa so jim brezplačno kavo in krofe.

Staples Center je v zadnjih 31 dneh gostil 33 dogodkov, za 35 zaposlenih pa je lažje, kadar morajo teren iz hokejskega spremeniti v košarkarskega kot obratno. "Fantje pravijo, da je lažje pripraviti hokejsko tekmo, ker samo poberejo stvari z ledu. V obratni smeri pa morajo vse postaviti," razkriva direktor. Ledena plošča je namreč v dvorani postavljena stalno, na voljo pa imajo še dve premični košarkarski igrišči.