Včeraj je bilo v Münchnu vse pripravljeno na slavje dolgo v noč, saj je Bayern v finalu na Allianz Areni veljal za velikega favorita.Tudi slika na igrišču je kazala premoč Bavarcev, a sreča in usoda jim tokrat nista bili naklonjeni.

Bayernovi nogometaši so imeli ogromno priložnosti, da bi tekmo odločili v svojo korist, a jim je v 120 minutah le enkrat uspelo zatresti mrežo Chelseaja, v obrambi pa so včeraj zelo nenevarnim Angležem dopustili izenačiti po eni izmed redkih podaji kota. Na koncu so bili Bavarci nenatančni še pri streljanju enajstmetrovk in pokal so jim Angleži odnesli izpred nosa.

Še največ kritik je bil v vrstah Bayerna po neuspehu deležen Nizozemec Robben, ki je poleg neprepričljive predstave zapravil tudi enajstmetrovko v podaljšku.

"To je bil grozen večer. Počutim se katastrofalno. Nekajkrat med tekmo sem dobil občutek, da imamo pokal že skoraj v svojih rokah, a se nam je nato stalno izmikal in na koncu smo ostali brez njega. Ne vem, kaj naj rečem, ne najdem pravih besed, da bi opisal, kako slabo se počutim. Enajstmetrovko sem izvedel zares slabo. Hotel sem streljati močno in visoko, a mi je uspelo le močno. Streljal sem slabo, pa tudi Čech se je vrgel v pravo stran," je po tekmi razlagal potrti Robben, ki je podobno osebno dramo doživljal že pred tedni, ko je na derbiju proti Borussii iz Dortmunda prav tako zgrešil enajstmetrovko, Bayern pa je tekmo izgubil z 0:1 in naslov prvaka ponovno prepustil konkurentom.

Robbna so po tekmi tolažili številni, tudi zvezda večera Didier Drogba in predsednik Uefe Michel Platini, a vse to je bilo v slabo uteho.

"To je bilo lepo od njih. Tudi soigralci so mi želeli pomagati s spodbudnimi besedami, a vse to ne pomaga prav nič. Resnično se počutim slabo, vse pa se je spremenilo v grozen večer," je pogovor z novinarji zaključil Robben.

Preberite tudi: Drogba: "To je bil čudežni večer, a bilo nam je usojeno, da zmagamo"