Ronaldo je prepričan, da oba z Messijem na vsaki tekmi za svoja kluba dajeta vse od sebe, rivalstvo med njima pa ju le še bolj motivira. Primerjave med njima se mu zdijo nesmiselne, a Portugalec na koncu pogovora vseeno pove, da je on trenutno boljši.

"Včasih me te nenehne primerjave že pošteno motijo in verjamem, da jih ima vrh glave tudi Messi. Ne da se primerjati ferrarija in porscheja, ker sta to dva različna avtomobila, ki imata drugačna motorja," je v pogovoru za CNN dejal Ronaldo.

"To je bila neverjetna sezona za oba. Popravila sva lastne strelske rekorde in svojima ekipama pomagala do velikih dosežkov. Najino rivalstvo pa naju spodbuja, da poskusiva biti še boljša in ravno zato sta tudi Barcelona in Real najboljša kluba na svetu, ker eden drugega silita k nenehnemu napredku," meni strelec 46 zadetkov v letošnjem španskem prvenstvu, s čimer pa je za štiri zaostal za Messijem.

"Iskreno povem, da ne maram primerjav s komerkoli. Nekateri govorijo, da sem boljši jaz, drugi pa favorizirajo Messija. No, osebno mislim, da sem trenutno boljši igralec kot on," pa ob koncu pogovora za CNN Ronaldo vendarle ni mogel iz svoje kože.