Med javnimi podjetji sta lansko leto z izgubo zaključili Snaga in LPP, so sporočili iz Javnega holdinga Ljubljana. Snaga je imela dva milijona evrov izgube, ki jo je družba ob koncu leta pokrila s kapitalskimi rezervami in rezervami iz dobička. Izguba LPP za lansko leto znaša 9,5 milijona evrov, skupna nepokrita izguba pa znaša 14,7 milijona evrov.

Podjetje Vodovod - Kanalizacija je lani poslovalo z bilančnim dobičkom v višini nekaj pod dvema milijonoma evrov, od česar se bo 1,5 milijona evrov preneslo na edinega družbenika.

Energetika Ljubljana je od bilančnega dobička v višini 17,4 milijona evrov razporedila znesek v višini 14,4 milijona evrov v druge rezerve iz dobička, preostanek dobička v višini treh milijonov evrov pa ostaja nerazporejen.

Na današnji skupščini Javnega holdinga Ljubljana je bilo sicer potrjeno letno poročilo Javnega holdinga in povezanih javnih podjetij za leto 2011. Svet ustanoviteljev je tudi letos soglašal s prevozom dijakov in študentov v času šolskih počitnic za ceno ene mesečne vozovnice.

Družbeniki so sprejeli tudi poročilo o realizaciji investicijskih načrtov javnih podjetij v letu 2011, iz katerega je razvidno, da je bilo v preteklem letu realiziranih investicij v višini 37,5 milijona evrov. Sprejet je bil tudi sklep o poenostavljenem zmanjšanju osnovnega kapitala javnega podjetja LPP za 10 milijonov evrov ter dano soglasje k njihovi kratkoročni zadolžitvi pri Javnem holdingu Ljubljana v višini štiri milijone evrov.