"Michel je bil pred leti nogometaš, za katerega sem zelo navijal," je ob začetku srečanja v Mestni hiši povedal Janković in nadaljeval: "Vesel in počaščen sem, da je prišel obiskat Ljubljano, upam, da bo prišel čim večkrat. Zadovoljni smo, da je Uefa prav Sloveniji dodelila to evropsko prvenstvo."

Župan, Platini in predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin so si ob sproščenem pogovoru v družbi drugih uglednih gostov iz Uefe, NZS in MOL ter koprskega župana Borisa Popoviča tudi izmenjali simbolična darila.

"Zelo lepo je biti tu. Hvala vam za to, kar delate za nogomet, za NZS, za infrastrukturo. S Slovenijo in vašo nogometno zvezo imamo zelo dobre odnose. Tudi ta turnir je zelo lep," je povedal Platini in Jankoviću pojasnil, da bodo v prihodnje zaključni turnir EP do 17 let razširili z osmih na 16 držav. "Ker je za te mlade fante lepo, da jih čim več sodeluje na takšnem tekmovanju," je pojasnil nekdanji zvezdnik torinskega Juventusa.

Janković je Platinija med drugim tudi povprašal po napovedi o zmagovalcu finala lige prvakov, ki bo v soboto v Münchnu in v katerem se bosta pomerila Bayern in Chelsea. "Ne vem, kdo bo zmagal. Ampak dejstvo je, da bo prvak dejansko najboljši klub v Evropi, saj je tekmovanje zelo težko," se ni želel opredeliti Platini.

Platini, Janković in drugi so po druženju odšli na ogled finala letošnjega EP do 17 let.