Etien, že nekaj časa je minilo, odkar ste postali prvaki. Je bila motivacija zaradi tega tokrat kaj manjša?

Ne, saj je treba biti na derbi stoodstotno osredotočen. Želeli smo si tudi povečati našo prednost, ki jo želimo do konca prvenstva najmanj zadržati.

Gledalci so lahko zadovoljni z vašo predstavo in predstavo moštva.

Tekma je bila zelo dinamična in polna golov. Začetek z naše strani je bil zelo previden. Olimpija je imela lepo priložnost za zadetek, po našem prvem golu pa se nam je odprlo. Tekmo nam je uspelo uspešno pripeljati do konca in mislim, da smo dokazali, zakaj imamo tako visoko prednost in zakaj smo državni prvaki. Za take tekme se živi, svoje pa doda tudi publika, ki je bila zares neverjetna.

Proti Olimpiji ste v spomladanskem delu dosegli že tri gole.

Očitno mi Olimpija ustreza in upam, da se spet kmalu pomerimo. Verjetno gre to pripisati motivaciji in vzdušju. Posledično seveda tudi celotna ekipa deluje veliko bolje. Svojo priložnost sem dobro izkoristil. Morda bi lahko dal še kakšen zadetek več, a najpomembnejša je zmaga, ki smo si jo vsi zelo želeli. Sam se sicer trudim na prav vsakem treningu in tekmi in upam, da mi bo formo uspelo zadržati.

Glede na to, da je prvenstvo že zdavnaj odločeno, vam misli že uhajajo v naslednjo sezono?

Ne. Čaka nas še nekaj zelo pomembnih tekem. Prvenstvo želimo končati na ravni, ki smo jo kazali skozi celotno sezono. Tu je še finale pokala, ki si ga seveda želimo osvojiti. To je tudi moja velika želja, saj mi ta lovorika manjka.

Nazadnje ste tako dobro strelsko formo, kot jo kažete v spomladanskem delu, pokazali v dresu Hit Gorice.

Igram zelo dobro, predvsem pa sem zdaj bistveno bolj dozorel. Nekatere stvari zdaj dojemam drugače. V Mariboru so me ogromno naučili in verjamem, da sem s prihodom v Maribor napravil pravi korak.

V tujini vlada veliko zanimanje za vas in poletni prestopni rok bi znal biti zelo zanimiv, kajne?

To je vprašanje za našega športnega direktorja, je pa zanimanje tujih moštev zame zagotovo velika motivacija. V Maribor sem prišel v želji po napredku in vrnitvi v staro formo, saj sem prepričan, da je to edina klubska sredina v Sloveniji, v kateri lahko uspem. Tu so tudi ljudje, ki me bodo, upam, prodali uspešno naprej.

Bosta z vašim bratrancem Timom Matavžem v prihodnosti sestavljala reprezentančni napadalni dvojec?

Reprezentanca je moja velika želja. Trudim se vedno enako in verjamem, da se bo v prihodnosti v reprezentanci našel prostor tudi zame. Vendar je zdaj o tem še prezgodaj razmišljati.

Se s Timom kaj slišita? Vas bo morda prišel spodbujat na finale pokala?

Slišiva se vsak dan in ravno med tekmo je bil na poti domov in mu ni uspelo priti v Ljudski vrt. Za finale pokala pa bo že na reprezentančnem zboru.