Izguba v višini 772,2 milijarde jenov je ena največjih izgub med japonskimi podjetji, ki delujejo zunaj finančnega sektorja. "Izguba je posledica nižjih cen in močnejšega jena, prodaja pa je upadla tudi zaradi lanskega potresa na Japonskem in poplav na Tajskem," je družba sporočila ob objavi poslovnih rezultatov.

Vendar pa v Panasonicu napovedujejo, da bodo tekoče fiskalno leto zaključili z dobičkom višini 50 milijard jenov. "Čeprav družba pričakuje, da se bodo nekatera tveganja nadaljevala, pa bo svetovno gospodarstvo v letu 2013 že pokazalo prve znake okrevanja," ocenjujejo v Panasonicu.

"Pod takimi poslovnimi pogoji Panasonic pričakuje, da bo fiskalno leto, ki se bo izteklo marca 2013, prvo leto, ko bo beležili pozitivne rezultate strukturnih reform in reorganizacije družbe," so dodali. Panasonic je sicer v fiskalnem letu, ki se je zaključilo marca 2011 imel 74 milijard jenov (908 milijonov dolarjev) dobička.

Največjo izgubo Panasonic beleži na področju prodaje televizij, k izgubi pa so veliko prispevali tudi stroški prevzema družbe Sanyo. Tretji največji japonski proizvajalec elektronike zato namerava odpustiti približno 17.000 delavcev. Japonski sektor elektronike se sicer v zadnjem času sooča z velikimi težavami zaradi močne nacionalne valute, zaradi česar so japonski proizvajalci manj konkurenčni od preostalih proizvajalcev elektronike.

Po objavi poslovnih rezultatih so delnice Panasonica na borzi v Tokiu danes izgubile 1,55 odstotka.