Kot je razvidno iz poročila o poslovanju Alpetourja v prvih mesecih tega leta, ki ga je vodstvo družbe danes objavilo na spletni strani Ljubljanske borze, je krovna družba v prvem četrtletju ustvarila 4,1 milijona evrov prihodkov, od tega 81 odstotkov od prodaje. Zabeležili so šest odstotkov več prihodkov kot v enakem obdobju lani in za en odstotek več od načrtovanega.

Hkrati z večanjem prihodkov pa so se zvišali tudi stroški materiala in energije, predvsem goriva. Poslovni izid iz poslovanja je tako 13 odstotkov nižji od lanskega, a za 51 odstotkov boljši od načrtovanega, in znaša skoraj 300.000 evrov.

Uspešno so poslovale tudi odvisne družbe. Kam-Bus je zabeležil za pet odstotkov višji dobiček kot v enakem obdobju lani in sicer dobrih 200.000 evrov, Integral Avto Jesenice je ustvaril za dobrih 100.000 evrov dobička oziroma za 64 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju, Integral AP Tržič pa je zabeležil za 88 odstotkov več dobička, in sicer 14.000 evrov.

Poslovne rezultate je na sredini seji obravnaval tudi nadzorni svet Alpetourja. Ta je med drugim sprejel dnevni red za skupščino, ki bo 19. junija. Alpetour, v katerem je zaposlenih 298 oseb, ima preko 500 lastnikov, med katerimi sta največja, skoraj polovična lastnika Zvon ena Holding v stečaju in Modra linija holding.

V Alpetourju so opozorili, da še vedno ostaja odprto vprašanje razpisa koncesij za opravljanje gospodarske javne službe. Razpis bi moral biti glede na časovnico ministrstva za infrastrukturo objavljen že v prvem četrtletju letošnjega leta. Konec aprila je bil podpisan finančni aneks, ki zagotavlja nespremenjen znesek kompenzacije še za maj in junij. Za obdobje od julija do oktobra, ko se zaključuje proračunsko leto, pa ministrstvo ne razpolaga s potrebnimi sredstvi za izplačilo kompenzacije.