Luknjo v napadu, ki bo nastala po odhodu Del Piera in Borriella, bodo belo-črni poskušali zapolniti z nakupom novega napadalca, ki bo skoraj zagotovo spadal v razred najboljših strelcev na svetu.

Direktor kluba Giuseppe Marotta je razkril tri imena nogometašev, ki si jih v Torinu najbolj želijo. Poleg Arsenalovega kapetana Robina van Persija sta v ožjem izboru tudi Liverpoolov Luis Suarez in Realov Gonzalo Higuain.

“Poleti bomo skušali nadgraditi uspešno sezono še s kakšno zvenečo okrepitvijo, a najpomembneje je, da vzdušje in kemija znotraj moštva ostaneta dobra. Van Persie je izjemen in kompleten igralec, ki bi bil velika okrepitev za katerikoli klub, a ga pogodba z Arsenalom veže še eno leto. Tudi Suarez in Higuain sta vrhunska igralca in vsi bi si želeli imeti v svoji ekipi kar vse tri, a realnost je drugačna,“ je dejal Marotta in nadaljeval: “Poskušali bomo pripeljati enega od njih, a kdorkoli bo prišel, je enakovreden ostalima, pri vsej stvari pa je zelo pomemben tudi finančni vidik. Hkrati pa morami vzeti v obzir tudi dejstvo, da če Jose Mourinho ne želi prodati Higuaina, ga bo nemogoče pripeljati.“

Je torej še najbolj verjetno, da se bo Juventus poleti resno potegoval za muhastega urugvajskega napadalca Liverpoola Suareza?