Devetič se bo zgodilo, da bosta v finalu evropske lige (nekdaj pokal UEFA) moštvi iz iste države. Nazadnje se je to pripetilo lani med Portom in Brago, španski finale pa je bil že leta 2007, ko je Sevilla ugnala Espanyol. Od letošnjih finalistov je Athletic le enkrat igral v finalu, ko je leta 1977 izgubil proti Juventusu, Atletico pa je to tekmovanje osvojil pred dvema letoma, ko je bil boljši od Fulhama. Čeprav sta minili le dve sezoni, v tokratni začetni postavi Madridčanov ne bo niti enega nogometaša iz finala leta 2010.

Na trenerskih klopeh se bosta pomerila dva Argentinca. Trener Athletica Marcelo Bielsa je bil štiri leta argentinski selektor, ko je za gavče igral sedanji trener Atletica Diego Simeone. Pod poveljstvom Bielse je Simeone zadnjo tekmo odigral leta 2002 na svetovnem prvenstvu, ko je Argentina izgubila z Anglijo (0:1) in neslavno izpadla že po skupinskem delu, čeprav je bila skupaj s Francijo glavna favoritinja za naslov svetovnega prvaka. Kdor koli od obeh Argentincev bo zmagal, bo prvi trener iz te države, ki bo osvojil evropsko ligo. Hkrati imata oba možnost, da osvojita tekmovanje že v svoji prvi sezoni v evropski ligi, kar je lani kot trenerju Porta uspelo Andreu Villas-Boasu.

Na stadionu Nacionalna arena v Bukarešti je vsak od finalistov prejel 8980 kart za navijače. Sodil bo Nemec Wolfgang Stark, ki si je izkušnje s sojenjem na španskih dvobojih v evropskih tekmovanjih nabral lani na prvi tekmi polfinala lige prvakov, ko je sodil obračun med Realom Madrid in Barcelono (0:2). V kolikor bo Atletico do lovorike prišel z zmago po rednem delu, bo postavil nov rekord po številu zaporednih zmag v eni sezoni evropskega klubskega tekmovanja. Trenutno jih ima enajst, s čimer rekord drži skupaj z Barcelono in Ajaxom.