Barcelona je proti mestnemu tekmecu slavila z visokih 4:0, prav vse zadetke pa je dosegel izjemni Lionel Messi. Nogometni velemojster je svoje moštvo prvič v vodstvo popeljal že po 12 minutah igre z odlično izvedenim prostim strelom z 20 metrov. Gol Barcelonine desetice pa je bil tudi edini zadetek, ki so ga gledalci na Nou Campu videli po prvih 45 minutah.

V nadaljevanju je Messi dosegel še dva gola z bele točke (64.,79.) ter enega iz igre (74.) in tako vknjižil že svoj osmi hat-trick v sezoni ter skupno 50. prvenstveni zadetek. Messi se lahko tudi pohvali, da je na vsega 58 tekmah v sezoni dosegel že neverjetnih 72 golov.

Izjemni dosežek najboljšega nogometaša na svetu pa je tokrat ostal v senci slovesa Josepa Guardiole, ki je na Nou Campu še zadnjič nastopil v vlogi trenerja Barcelone. Po končanem srečanju je nogometni strateg s strani kluba prejel posebno priznanje, navijači pa so se mu za nepozabnih pet let zahvalili z ogromnim transparentom. Guardiola je imel po tekmi tudi kratek govor, pri katerem pa je le stežka zadrževal solze.

Razburljivemu dogajanju so bili gledalci priča tudi na tekmi v Granadi, kjer je gostil novi španski prvak Real Madrid. Beli balet je zaostajal večji del srečanja, a je po golu Cristiana Ronalda z najstrožje kazni v 81. minuti in avtogolu Cortesa v 90. minuti le prišel do treh točk.

Poraz v zadnjih minutah tekme je domače nogometaše pošteno razburil, svojo jezo pa so stresli nad sodniško trojko. Zaradi številnih žaljivk na račun sojenja sta rdeči karton prejela Guillherme Siqueira in Moisés Hurtado, vse prej kot športno pa se je vedel tudi Granadin strateg Dani Benitez, ki je v glavnega delivca pravice zalučal plastenko energijske pijače.

Benitezu zaradi tega sedaj grozi visoka kazen s strani disciplinske komisije španske nogometne zveze, kazni pa  bržčas ne bo ušel niti klub, saj so sodniki morali igrišče zapustiti v spremstvu policije.