Zelo presenetljivo se razpleta dogajanje okoli angleškega selektorja, saj so z angleške nogometne zveze sporočili, da se bodo danes sestali s trenerjem West Bromwicha Royjem Hodgsonom in mu ponudili mesto selektorja.

Novica je takoj sprožila številne začudene odzive na Otoku, saj je bila večina prepričana, da bo novi selektor postal Redknapp. Ravno negativni odzivi pa bi lahko današnji sestanek zakomplicirali, saj je Hodgson nedavno dejal, da ga mesto selektorja ne zanima, če ne bo imel podpore večine v Angliji.

“Nočem, da se mi ponovi zgodba iz Liverpoola. Če mi že ponudijo mesto selektorja, želim, da me pri tem podpirajo vse pomembne strani. Pri tem mislim tudi na novinarje in seveda navijače. Če te podpore nimaš, je to zelo težka naloga, ne glede na to, kdo se jo loti. Ni pomembno le, da si sposoben, saj moraš biti tudi v širšem okolju sprejet kot primerna oseba za to delo,“ je dejal Hodgson.

Na angleški zvezi vseeno upajo, da bo Hodgson, ki je v karieri že vodil švicarsko in finsko reprezentanco, sprejel ponujeno mesto selektorja Anglije.