St. Louis je povedel v deseti minuti, ko je zadel David Backes, nato pa je odlični vratar kraljev Jonathan Quick zaklenil svoja vrata. Obrambni igralec Matt Greene ter napadalec Slava Vojnov sta za goste dosegla svoja prva gola v končnici, slednji je najprej v 17. minuti izenačil, minuto in tri sekunde pred koncem drugega dela pa je goste v vodstvo popeljal Greene. Petnajst sekund pred koncem je dvoboj z zadetkom v prazna vrata odločil Dustin Penner. Brian Elliott je bil s 26 obrambami prvi mož domače zasedbe.

"Dosegli smo veliko zmago. Malo bomo proslavili, vendar le pet minut, potem pa se bomo že osredotočili na ponedeljkovo tekmo," je dejal vratar gostov Jonathan Quick, ki je ubranil 28 strelov.

Slovenski reprezentant Anže Kopitar v 21 minutah in 42 sekundah za kralje ni dosegel točke, sprožil pa je pet strelov.

V obrambno usmerjeni tekmi odločitev padla v zadnji tretjini

V New Yorku sta v razmaku 90 sekund zadnje tretjine zadela Brad Richards (47.) in Chris Kreider (49.), kar je bilo dovolj za zmago domačih. Pred tem je Artem Anisimov v 13. minuti drugega dela igre dosegel prvi gol, za goste pa je štiri sekunde pred koncem te tretjine izenačil Jason Chimera.

Srečanje ni bilo posebej napadalno, saj je Henrik Lundqvist v vratih domačih zbral 17 obramb, Braden Holtby pa drugi strani pa le 11.